x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fiul unui român s-a iubit cu Marlyn Monroe

Fiul unui român s-a iubit cu Marlyn Monroe

de Florin Condurateanu    |    06 Iul 2020   •   07:10
Fiul unui român s-a iubit cu Marlyn Monroe

Neam de oameni calzi la suflet, isteţi, ospitalieri, gata să-şi împartă bucatele cu călătorul de pe drum, românii sunt recunoscuţi şi ca un popor de frumoşi. Atât mândrele noastre, frumoase coz, gingaşe, cochete, cât şi flăcăii români falnici, frumos clădiţi, simpatici, aspectuoşi. Treburi gazetăreşti m-au dus în diverse ţări, sunt amator de a cunoaşte cât mai multe din locurile din străinătate, m-am plimbat prin marile oraşe, în Statele Unite ale Americi, în Anglia, chiar în Franţa.

În promenadele mele, n-am întors capul de admiraţie după nicio englezoaică sau americancă frumoasă, care să-ți atragă atenţia. Să mergem doar de la Universitate la Piaţa Romană şi întoarcem capul de zeci de ori, captivaţi de frumuseţea româncelor, mai să ne punem gâtul pe şurub. Bărbaţii români frumoşi au avut succes la frumoasele lumii, actori majestuoşi români s-au iubit cu mari vedete ale ecranului planetei.

Mai nou, presa occidentală a scris că fiul unui român s-a iubit cu simbolul feminităţii mondiale, celebra Marlyn Monroe. La începuturile secolului trecut, din Bucureşti pleca în America un român foc de deştept, cu talent în preaplin, Eduard G. Robinson. Izbândeşte în jungla de concurenţă de la Hollywood şi Eduard G. Robinson senior devine figură apreciată în Paradisul Filmului. Grăsuţ, cu trabucul fumegând în gură, cu pălăria de gangster şmechereşte dată niţel pe ceafă, românul Eduard G. Robinson senior joacă în distribuţii de renume la Hollywood.

El are un fiu, deci cu sânge românesc, Eduard G. Robinson junior - frumuşel, dar petrecăreţ aşa de tare încât nu a păşit pe calea de succes deschisă de tatăl lui plecat din Bucureşti. Totuşi, el se învârte în cercurile artistice de vârf ale boemei, o cunoaşte pe renumita splendoare a planetei Marlyn Monroe şi se iubeşte o perioadă cu ea. Marlyn Monroe, steaua stelelor cinematografiei, a dus în palpitaţii inimi celebre, a fost amanta preşedintelui Americii, John Fitzgerald Kennedy, una din cele trei căsătorii ale divei de feminitate desăvârşită a fost cu Arthur Miller, scriitorul care a lansat o dramaturgie de succes în frunte cu piesa „Podul”.

Marlyn Monroe, adulată de toată planeta, a murit dintr-o supradoză de medicamente şi droguri, neştiindu-se dacă s-a sinucis sau a fost lucrarea serviciilor secrete. Iată că Frumoasa Lumii s-a iubit şi cu un tânăr cu sânge românesc.

Dar şi alţi semeţi ai noştri au pus pe jar inimile unor vedete internaţionale: Ion Dichiseanu s-a iubit cu steaua ecranului râvnită de toţi, Sara Montiel, frumosul actor Cristea Avram şi-a lăsat soţia, îndrăgita Olga Tudorache, pentru iubirea pătimaşă cu superba ecranului francez Marina Vlady, idilă înfiripată în timpul turnării filmului „Steaua fără nume”, în care jucau amândoi.

 

×