x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Frica şi lovitura de stat în etape

Frica şi lovitura de stat în etape

de Dan Tomozei    |    05 Aug 2012   •   07:33

Tot mai multi cunoscuti imi transmit ca sunt scarbiti ca au ajuns sa se teama de ziua de maine, ca nu mai suporta sa vada zi de zi mizeria vietii politice care se prabuseste peste ei ca o avalansa in care sunt acumulate preturile, privatiunile, lipsa de incredere in lideri si moralitatea pe cale de disparitie. Numitorul comun al celor care imi scriu sau cu care vorbesc, romani locuitori in Romania, este teama pe care o resimt tot mai mult in viata cotidiana. Ca au ajuns sa se teama sa mai vorbeasca deschis, iar cei din administratie ca au ajuns sa isi inchida telefoanele atunci cand pleaca de la serviciu, cand nu mai au de ce sa fie sunati de sefi, ca se tem sa mai exprime lider ce gandesc. Ce fel de stat este statul roman daca a ajuns sa bage frica in proprii cetateni? Despre ce fel de sistem democratic mai poate fi vorba?

Amenintarile pe care le vad proferate de presedintele suspendat, de sustinatorii acestuia si de presa amanetata intereselor care il inconjoara pe Traian Basescu vin sa confirme o stare de fapt care nu deranjeaza nici Uniunea Europeana, nici Germania, nici SUA. Asta pentru ca vorbeste protejatul intereselor europene si americane, al celor care se dovedeste ca inrobesc Romania cu pretul sustinerii unui personaj ridicol de mic in optiunea populara, dar invers proportional ca manifestare de tupeu si inconstienta.

Nimeni dupa 1990 nu si-a permis sa mai ameninte cu puscaria in cel mai pur stil totalitar, bagand teama in autoritatile statului de la toate nivelurile. Si asta cu atitudinea celui care vine sa confirme ca el este judecatorul care a decis pana acum cine primeste invitatie la DNA, cine are cazare de scurta durata in arest, cine primeste condamnare cu executare. Cel care vorbeste cu atata usurinta de originale lovituri de stat in etape este chiar presedintele ales, fie el si suspendat. Ce se face ca nu intelege Traian Basescu este ca, prin comparatie cu Romania, in Siria se aplica o reala lovitura de stat. Si acolo sunt implicati pe fata americanii, unde presedintele Obama a semnat un document in care isi asuma lupta impotriva autoritatilor de drept din Siria. Pentru ca Siria nu intelege sa joace cum canta SUA. In Romania la inaintare a fost trimis ambasadorul SUA care a devenit responsabil cu succesiunea suspendatilor si interimarilor de la Cotroceni. Ambasadorul este responsabil cu scutul anti-racheta de la Deveselu, iar pentru asta Romania este pusa pe scut lipsita de glorie. In aceste conditii, lovitura de stat este aplicata chiar de cel care urla iresponsabil "lovitura de stat", Romania devenind camp de lupta al intereselor chiar inaintea noului razboi rece dintre Rusia si SUA - NATO.

Speriat de faptul ca prin metode democratice romanesti a fost adus in fata romanilor, ca a fost demonstrat la referendum drept produsul expirat al vietii politice, Traian Basescu ne vinde americanilor, ne umileste in fata ungurilor, ameninta cu puscaria functionarii publici, ataca ministrii in functie, atrage presiuni asupra Guvernului Romanie aducandu-l la un stadiul de umilinta internationala fara precedent in istoria moderna. Lovitura de stat derulata de Traian Basescu este aplicata in Romania cu ajutorul presiunilor straine, iar beneficiarul este cel care nu accepta ca nu mai este dorit de nimeni cu exceptia celor putini care il mai sustin. Totul pe fondul greselilor unei guvernari USL incapabile sa faca dovada coerentei, consistentei si increderii, lamurind romanii despre adevarata situatia in care se afla statul roman.

Nimeni nu pare sa inteleaga azi ca pericolul cel mai mare pe care il genereaza batalia politica de la Bucuresti este lehamitea si dezinteresul populatiei, de care profita "prietenii" Romaniei, pentru care imixtiunea in treburile interne ale unui stat este floare la butoniera, se poarta. Pentru ca cei care sufera nu sunt cei care continua sa isi primeasca stipendiile de inalti bugetari ai statului, nici presedintele suspendat si clica de urlatori si bocitori la capataiul loviturilor de stat in etape. Cei care sufera sunt romanii care si-au pierdut increderea in autoritatea si corectitudinea statului numit Romania, un stat care se dezintegreaza prin lipsa de coeziune si decizie coerenta si stabila. Democratia a devenit in Romania o sintagma periculoasa folosita de liderii din toate taberele pentru a acoperi pericolul real, dar mai ales pentru a masca prezenta lor malefica.

×