x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Frunze proaspete pentru un cal de lemn

Frunze proaspete pentru un cal de lemn

de Dan Dumitrescu    |    24 Ian 2008   •   00:00

Fraierii mai discută şi acum despre eşecul Stelei în tentativa sa de a-l achiziţiona pe Daniel Pancu.

Fraierii mai discută şi acum despre eşecul Stelei în tentativa sa de a-l achiziţiona pe Daniel Pancu. Îmi plac băieţii ăştia care dezvoltă o duioasă naivitate. Trebuie să ne mai descreţim frunţile. Încruntarea nu are nici un rost atunci când observi cum strâng ei frunze proaspete pentru un cal care nu este decât troian. E treaba lor. Să le priască odihna! În fapt, Steaua nu a dorit nici un moment să-l transfere pe Daniel Pancu şi nici Daniel Pancu nu a luat în calcul vreodată posibilitatea de a se încorpora la clubul din Ghencea. Adversarii din meciurile oficiale şi-au dat de această dată mâna într-un blat amical pus la cale în scop caritabil.

 

După ce a părăsit Turcia, Daniel Pancu şi-a exprimat dorinţa de a re­veni în fotbalul românesc. Având în vedere afinităţile sale bine înteme­iate era lesne de presupus că doar două ţinte şi un refugiu de avarie au fost luate în calcul. Rapid era, evident, prima opţiune. Braşovul lui Răz­van Lucescu şi Dinu Vamă a re­pre­zentat cea de-a doua variantă de lu­cru. În fine, soluţia de criză pare să fi fost Politehnica Iaşi, destinaţie pe care, personal, am creditat-o cu zero şanse. Impresarii jucătorului, meseriaşi abili, au conceput o strategie potrivită opţiunii prioritare. În conse­cinţă, au atacat prin învăluire Rapi­dul. În acel moment, Gigi Becali, vărul verilor cu care abia de s-a îm­păcat, a intrat în scenă declarând că îl vrea pe Daniel Pancu la Steaua. George Copos, cel care îşi deteriora­se relaţia cu suporterii după înde­păr­tarea lui Măldărăşanu, risca o altă lovitură de imagine dezastruoasă. A reacţionat conform aşteptărilor celor care au gândit această regie, întinzându-i mâna lui Daniel Pancu. Altfel spus, punct ochit, punct lovit.

 

Marţi dimineaţă, când vestea înregimentării lui Daniel Pancu la Steaua era încă valabilă pentru nea­vizaţi, am dialogat, în cadrul emisiunii pe care o am la un post de radio, cu suporteri ai Rapidului şi ai Stelei care, la unison, dezaprobau mişcarea. I-am asigurat că acest transfer nu se va materializa. Marţi seara, la acelaşi post de radio, Gigi Corsicanu, unul dintre liderii suporterilor giuleşteni cu care Pancu discutase îndelung, anunţa revenirea lui Pancone la Rapid şi îi mulţumea lui Gigi Becali pentru că pusese umărul la această reuşită. Miercuri dimineaţa, la un post de televiziune, prezentatoarea ştirilor sportive recita următorul text: “Ceea ce n-a reuşit Gigi Becali în două zile, au reuşit George Copos şi suporterii rapidişti în câteva ore. Pancu a semnat cu Rapid”. Doar frunze proaspete pentru un cal de lemn.

×
Subiecte în articol: editorial pancu