x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale În apărarea guvernatorului BNR

În apărarea guvernatorului BNR

de Ionuț Bălan    |    22 Mai 2017   •   08:10
În apărarea guvernatorului BNR

În ultimii doi ani, BNR a fost ţinta unor atacuri, inclusiv sub forma unor iniţiative legislative, dar care n-au pus la zid întreaga conducere, ci doar pe guvernator. Acestea au urmărit să conteste modul cum a fost gestionată instituţia, însă s-a recurs şi la atacuri la persoană.

Dacă e să ne aducem aminte de Albă ca Zăpada, din basmul Fraţilor Grimm, aceasta era bine apărată de cei 7 pitici, personaje pricepute, ce nu precupeţeau niciun efort pentru a-i asigura eroinei protecţia.

Cam la fel ar trebui să se întâmple şi în situaţia de faţă, numai că prim-planul piticilor autentici e luat de unii înalţi, care domină societatea şi vor să o izoleze pe Albă ca Zăpada. 

Desigur că aici, la noi, nu e singurul loc unde se văd pitici înalţi, unul conduce chiar Statele Unite şi prin declaraţiile pe care le face slăbeşte moneda americană. Cu alte cuvinte, cine a crezut că dolarul se poate deprecia doar cu ajutorul Fed - pentru a se ajusta deficitul bugetar şi datoria publică - observă  că mai sunt şi alte metode.

Da, dar asta cu precizarea că în spatele piticului înalt din SUA se găsesc unii autentici, care nu sunt concentraţi doar în Partidul Republican, ci şi în NATO. Şi în acest fel vedem două entităţi ce se opun trendului mondial de a promova pitici înalţi.

Cred că aţi înţeles, acţiunea piticilor autentici, spre deosebire de a celor înalţi, se concretizează în rezultate economice. Iar România, în comparaţie cu Statele Unite, are mult mai mulţi pitici înalţi, motiv pentru care trenează punerea economiei pe baze sănătoase şi reformarea clasei politice. 

Ca să conchid, piticii înalţi sunt cei care răstoarnă scara de valori firească şi invalidează principiul omul potrivit la locul potrivit. De aceea, piticii înalţi n-au ce căuta într-o ierarhie corectă a societăţii.

×
Subiecte în articol: bnr mugur isarescu