x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Invitatie la tacere

Invitatie la tacere

de Codrut Seres    |    01 Iul 2005   •   00:00

Un ziarist inspirat titra stirea despre galceava din coalitie intr-un fel care trebuie sa dea de gandit: "DA, sunt neintelegeri". Nu se sesizeaza nimeni? E atat de greu sa realizam ca cearta nu ajuta nimanui? Si ce daca n-a dat nimeni cu aspiratorul? Chiar trebuie sa ne certam pentru asta?

Un ziarist inspirat titra stirea despre galceava din coalitie intr-un fel care trebuie sa dea de gandit: "DA, sunt neintelegeri". Nu se sesizeaza nimeni? E atat de greu sa realizam ca cearta nu ajuta nimanui? Si ce daca n-a dat nimeni cu aspiratorul? Chiar trebuie sa ne certam pentru asta? Motto: "Daca ceea ce ai de spus nu e mai important decat tacerea, atunci taci!" "Tacerea te ajuta sa te cunosti pe tine insuti"

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad doi oameni certandu-se ma cuprinde o stare de tristete cumplita. E imposibil sa nu fi trecut pe strada pe langa doi "iubiti" care se cearta pentru ca el - zice ea - n-o mai tine de mana, in timp ce ea - zice el - a uitat ieri sa-i dea un SMS cu "Mi-e dor de tine". Nu cred ca nu i-ati auzit pe vecinii de alaturi certandu-se pe telecomanda sau pe cine trebuie sa dea cu aspiratorul.

Imi vine sa ma duc la ei si sa le spun: Liniste!!! Apoi sa le explic cat de naivi sunt ca nu-si dau seama ce pierdere de timp si ce inutil e sa te certi. Nu stiu de ce, dar niciodata nu fac gestul asta. Imi zic ca e treaba lor si-ncerc sa nu-i mai aud. Apoi trec mai departe.

Acum insa, m-am hotarat sa nu mai ezit. In fond, acum ma priveste si pe mine. Sincer, simt o mare jena sa vad cat efort depun unii pentru a distruge in doi timpi si trei miscari o formula politica functionala. Ma uitam deunazi la doi colegi cum isi scoteau ochii in direct la Realitatea TV. Penibil. Nu era nici o diferenta intre ei si "iubitii" de pe strada de care va ziceam mai devreme.

Un ziarist inspirat titra stirea despre galceava din coalitie intr-un fel care trebuie sa dea de gandit: "DA, sunt neintelegeri". Nu se sesizeaza nimeni? E atat de greu sa realizam ca cearta nu ajuta nimanui? Si ce daca n-a dat nimeni cu aspiratorul? Chiar trebuie sa ne certam pentru asta? N-ar fi mai simplu ca, in loc sa ne bagam degetele-n ochi, macar unul dintre noi sa inceapa sa faca curat? Pentru ca cineva tot trebuie sa dea cu aspiratorul…

Inteleg - imi spune cineva - ca recentele certuri din coalitie au un substrat anume. "Cineva" pregateste "ceva", iar disputele in cauza sunt pretexte pentru concretizarea unor "planuri". Asa sa fie, desi ma indoiesc… Si totusi, nu se poate fara harmalaia asta? Pe langa faptul ca ne facem de rusine, ne consumam toata energia in certuri si dispute. Cand sunt atatea lucruri de facut pentru care am promis in campanie! Sau am uitat?

A, si sa nu uit… Dle Basescu, n-am putea sa facem anticipatele alea in liniste?
×
Subiecte în articol: editorial