Gestul celor de la Evenimentul zilei de a-l intervieva pe Sorin Ovidiu Vântu în chestiunea crizei financiare mondiale.
Până mai ieri, cei de la Oficiosul nu-l mai scoteau pe Sorin Ovidiu
Vântu din afacerist controversat. Iată-l acum pe părintele FNI tratat
ca un profet din Wall Street.
1 Entuziasmul debordant cu care PSD s-a bătut în Parlament pentru a impune o mărire a salariilor în învăţământ cu 50%.
Au dreptate cei care susţin că PSD a făcut asta din motive electorale. Din aceleaşi motive au votat, excitaţi, şi cei de la PD-L, iar Traian Băsescu, atât de bărbat de stat când e vorba de a-i trimite la DNA pe alţii, s-a grăbit să anunţe că va promulga Legea. Reacţia imediată a studenţilor şi funcţionarilor publici a scos în evidenţă iresponsabilitatea PSD.
Dacă o astfel de iniţiativă ar fi venit de la un partid mărunt, ar mai fi fost de acceptat. Asumată de o formaţiune ce pretinde să guverneze după scrutinul din 30 noiembrie 2008, iniţiativa apare dezastruoasă pentru PSD chiar din punct de vedere electoral. Ea sugerează imaginea unei formaţiuni politice în stare de orice pentru o mână de voturi.
Inclusiv de a arunca ţara în haos.
Dar chiar şi fără reacţia altor categorii, manevra PSD e o prostie. Un partid trebuie să se bată în primul rând pentru electoratul său. Cadrele didactice, multe dintre ele cu pretenţii de a fi altfel decât oamenii de rând, alcătuiesc electoratul PD-L şi al lui Traian Băsescu.
Astfel că, după ce-şi vor încasa frumuşel banii pentru care PSD şi-a pus în joc imaginea de formaţiune matură, cadrele didactice vor vota cu PD-L şi Traian Băsescu.
2 Acuzaţiile aduse de liderul PD-L, Vasile Blaga, lui Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană, pentru că nu candidează la Bucureşti, ci în provincie.
Lăsând deoparte faptul că şeful lui Vasile Blaga, distinsul Theodor Stolojan, nu candidează de loc, speriat de perspectiva unei confruntări cu electoratul, acuzaţia e o prostie sinistră.
De ce ar fi alegătorii din Ilfov şi de la Dăbuleni inferiori celor de la Bucureşti încât să n-aibă dreptul şi ei la candidaţi de primă mărime? în plus, gestul de a candida în alte locuri decât Bucureşti ni se pare salutar, şi ar trebui urmat şi de alte vedete politice. Electoratul din Bucureşti n-are nevoie de o reprezentare de excepţie în Parlament. Interesele sale sunt urmărite şi respectate de toţi politicienii. şi cu un candidat de talia lui C. P. Tăriceanu şi cu un candidat de talia lui Dan Tudorache, electoratul din Bucureşti o va duce la fel. Pentru că problemele Bucureştilor depind de primarii de sector şi de primarul general. Electoratul din provincie are nevoie de parlamentari puternici, în stare să le rezolve
problemele.
3 Gestul celor de la Evenimentul zilei de a-l intervieva pe Sorin Ovidiu Vântu în chestiunea crizei financiare mondiale.
Până mai ieri, cei de la Oficiosul nu-l mai scoteau pe Sorin Ovidiu Vântu din afacerist controversat. Iată-l acum pe părintele FNI tratat ca un profet din Wall Street.
Cei de la Evenimentul Zilei vor fi luat în serios zvonul care adie prin Bucureşti că Ringier vrea să închidă mustăria falimentară din România. Unul dintre cei trecuţi la bursa pariurilor privind posibilii cumpărători ai Oficiosului e Sorin Ovidiu Vântu. De înţeles grija celor de la ziar de a-şi aşterne un viitor sigur în materie de leafă în eventualitatea că vor deveni slujbaşii lui Sorin Ovidiu Vântu. Pentru un ziar ce se pretinde serios, existau şi alte forme de gâdilare a vanităţii celui care a patronat afacerea FNI. A-l măguli însă prezentându-l drept nu numai ca un om de afaceri, dar şi ca un analist financiar de talie mondială, mi se pare prea mult. Mai ales că analistul înşiră nişte platitudini de îngheaţă puţul când le citeşti. Cea despre România care va avea de câştigat din criza care zguduie planeta mi se pare că întrece previziunile vrăjitoarei "Căpşunica" în materie de amor chior.
4 Afişul de publicitate electorală al PNL având sloganul "Pensia medie s-a dublat. PNL va continua creşterea pensiilor".
Pentru a fi mai convingător afişul ni-l înfăţişează pe domnul premier privind vesel o pensionară pe un fundal de gard din lemn.
PNL se pretinde un partid de Dreapta, având drept doctrină liberalismul capitalist absolut. Năpustirea asupra pensionarilor e de o stridenţă hazlie. Cine poate crede că e vorba despre altceva decât o manevră electorală? Mult mai bine era dacă premierul era surprins stând la taclale cu un om de afaceri. Având în fundal o vilă ca din Beverly Hills.
5 Zâmbetele ironice cu care a fost primită posibilitatea ca PD-L să-i opună lui Călin Popescu Tăriceanu, în colegiul din Ilfov, pe omul de afaceri Sorin Minea, acţionar şi manager al producătorului de mezeluri Angst.
Cum adică, un "mezelar" să-l învingă pe ditamai premierul? – s-au întrebat ironicii.
O astfel de reacţie e o prostie. în condiţiile votului uninominal, într-un colegiu omul de afaceri din zonă e mult mai puternic decât un politician din Bucureşti.
De ce ar fi exclusă victoria "mezelarului" asupra "premierului"?
Citește pe Antena3.ro