x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lumea prin care trec - Cazul Ciulei

Lumea prin care trec - Cazul Ciulei

de Ion Cristoiu    |    19 Feb 2006   •   00:00
Lumea prin care trec - Cazul Ciulei

In drum spre Realitatea TV, unde trebuie sa-mi inregistrez emisiunea, primesc un telefon de la Nicolae Noica. Fostul ministru, actualmente profesor la Constructii, e un specialist de competenta in istoria lucrarilor publice.

Imi spune ca, ocupandu-se de construirea sediului BNR, avand ca inginer pe tatal regizorului Liviu Ciulei de azi, a discutat cu fiul despre cazul care a facut valva in anii interbelici. Ii raspund ca stiu despre ce-i vorba. Celebrul caz de otravire a amantei, Tita, fata lui Gheorghe Cristescu, unul dintre liderii PCR. Abia dupa razboi incoace, adevarata criminala, menajera Cristeascai, a marturisit, inainte de a muri, fapta comisa. Nicolae Noica are de la Nicolae I. Ottescu, secretarul lui Nicolae Titulescu, documente; probabil ca respectiva avea la activ si alte omoruri.

E gata sa publice in "Historia" un articol pe tema asta. Da, ii raspund, arhitectul Ciulei e cel care i-a pus la dispozitie un automobil lui Corneliu Zelea Codreanu. De asemenea, potrivit unui document descoperit de mine in arhiva SRI, legionarii pretindeau ca otrava cu care oamenii lui Stelescu au vrut sa-l asasineze pe Capitan a fost invocata in procesul arhitectului.

Ii promit lui Nicolae Noica publicarea articolului sau impreuna cu documentul din arhiva SRI. Pentru asta ar fi trebui sa caut documentul prin dosarele articolelor din biblioteca.
Nu l-am mai cautat . M-am luat cu alte treburi.
Si oricum tot nu l-as fi gasit!

×
Subiecte în articol: istoria ca telenovela