x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Maradona a aruncat pe jos tricoul lui Rotariu

Maradona a aruncat pe jos tricoul lui Rotariu

de Florin Condurateanu    |    26 Iun 2020   •   07:30
Maradona a aruncat pe jos tricoul lui Rotariu

Fix acum 30 de ani, la Campionatul Mondial din Italia, naţionala noastră urca în optimi. Depăşise faza grupelor şi a remizat cu campioana mondială Argentina 1-1. Santinelă a celebrului Maradona a fost Iosif Rotariu: l-a neutralizat, l-a împiedicat să-şi facă numărul genial, nici n-a reuşit să înscrie vreun gol cum îi era obiceiul. S-a enervat Il Pibe d’Oro şi, după cum povesteşte harnicul şi devotatul mijlocaş al tricolorilor Rotariu, Maradona l-a înjurat tot meciul ba în limba spaniolă, ba în italiană. La finalul partidei, Rotariu, crezând că e gest sportiv un schimb de tricouri după o înfruntare bărbătească, i-a întins tricoul lui lui Diego, care, furios, l-a aruncat pe jos.

De altfel, Maradona era în „acvariul” lui, căci partida s-a desfăşurat la Napoli, unde el era răsfăţatul răsfăţaţilor. Maradona şi de astă dată n-a avut un preaplin de fairplay, a făcut pe victima şi a exagerat cu văicărelile, chinuind adevărul. Diego l-a acuzat pe Rotariu că l-a lovit în gleznă, trebuind să joace în a doua repriză cu infiltraţii. Gogoaşă prea umflată, fiindcă Roti al nostru a relatat că n-a primit nici un cartonaş galben de la arbitru, l-a marcat pe genialul Argentinei mai ferm, dar fără cotonoage. Maradona, teribilist ca totdeauna, a găsit tot felul de lamentări, că partida cu România terminată la egalitate le-a creat mari dificultăţi, trebuind să întâlnească Brazilia.

Diego a remarcat din echipa noastră trei fotbalişti, pe Hagi, Popescu și Lăcătuş. Maradona a ştiut să facă din orice carnaval, a ales mereu linia fragilă dintre magician şi cabotin. După ce a marcat golul care a înscăunat-o pe Argentina campioană mondială, gol marcat cu mâna, a zis apăsat: „a fost mâna lui Dumnezeu”! Când l-au întrebat prea multe ziariştii, a tras după ei cu puşca.

Recunoaşte şi acum că e dependent de droguri, nu se lasă şi că-l iubeşte pe Fidel Castro. I-a bramburit pe coechipieri şi la Mondialul din America 1994, când a fost prins dopat, se scuza că şi-a pus picături pentru guturai în nas şi la partida cu România a stat în lojă, fiind suspendat. Când România a biruit Argentina cu 3-2, în ultimele minute la golul lui Hagi, Maradona s-a enervat şi a plecat după ce a dat cu fotoliul lojei de podea. Revenind la fixarea lui Rotariu ca santinelă a lui Maradona în Italia, ideea i-a venit lui Silviu Lung, care l-a propus antrenorului Jenei. 

×