x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nemuritorul de rand

Nemuritorul de rand

de Marius Tucă    |    12 Mai 2004   •   00:00

Suferinta de mii de ani a neamului nostru a distilat genele pana cand acestea au nascut un nemuritor.

Si pentru ca nemuritorul trebuia sa poarte un nume i s-a spus Iliescu! Nu, nu e tot articolul de marti, dar ieri, sub presiunea timpului, colegii mei mi-au luat foaia din fata, pur si simplu nu m-au lasat sa scriu tot ce aveam de spus despre nemuritorul Ion Iliescu. Pentru ca ma infierbantasem tocmai la sfarsit, o sa continuu astazi. Asa, unde ramasesem? A, la Iliescu! Cum care Iliescu? E o gluma? Nemuritorul sau Ion, aceasta era intrebarea? Pai e totuna! Adevarata intrebare este de ce Ion Iliescu? De ce rezultatul unui proces biologic atat de complex se regaseste in flacaul plecat din Oltenita sa cucereasca lumea care, intamplator sau nu, s-a oprit la Romania, la cucerirea pe viata a Romaniei vreau sa spun.

Cu alte cuvinte, ca sa fie mai clara intrebarea, daca tot era sa avem si noi un nemuritor in viata de ce s-a nimerit sau a fost ales tocmai Iliescu? Pardon, nemuritorul Iliescu! Dar cred ca am raspuns la aceasta intrebare fara sa vreau: el este nemuritorul viu, singurul de altfel, nemuritorul in carne si oase care se plimba printre noi, cel mai accesibil dintre nemuritori. Cred ca definitia care-l prinde cel mai bine pe Ion Iliescu este nemuritorul de rand. Pentru muritorii de rand. Care suntem! Nu, care este!

Apropo, ce parere aveti de candidatura lui Vanghelie? „Eu raman la primarie!", spune Vanghelie, si da cu tifla unui partid, PSD, pe care nici nu-l baga-n seama. Ce-ar fi sa castige „Vanghelie care este"? Va dati seama ce lectie de tupeu, gramatica si administratie o sa primeasca PSD de la Marian Vanghelie! Care va deveni din „care este", „care este" de la primarul Sectorului 1 care esti.

Si uite cum amestecaram noi nemuritorii, fie ei si de rand, cu Vanghelie! Asta ne e soarta!

×
Subiecte în articol: editorial iliescu nemuritorul