x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PMP + UNPR = LOVE

PMP + UNPR = LOVE

de Maria Coman    |    14 Iul 2016   •   08:02
PMP + UNPR = LOVE

Şi, uite aşa, într-o frumoasă zi de vară, oamenii lui Gabriel Oprea s-au unit cu oamenii lui Traian Băsescu. Şi au format un nou partid, că aşa e în România, totul se schimbă, dar lucrurile rămân întotdeauna la fel. De ce s-au unit cele două partide? Cică să ofere a treia cale. Alternativă adică la PSD şi la marele PNL, combinat cu foştii oameni ai lui Traian Băsescu.

Nu, nu ştim ce doctrină va avea partidul acesta, dar ce mai contează doctrinele în România. Iar Traian Băsescu e atât de obişnuit să schimbe şi partidele, şi direcţiile, şi doctrinele; să ne amintim doar cum se vopsea la propriu în alte culori PDL-ul la alegerile din 2012, parcă. Din portocaliul cu care câştigase cu o legislatură în urmă, era acum ba verde, ba mov, ba cum se nimerea.

Pe electoratul de dreapta înţeleg că mizează fostul preşedinte şi noua sa armată. Fost preşedinte care, într-adevăr, prin aranjamentele sale de culise obișnuite, a reuşit să facă în aşa fel încât dintr-un partid inexistent să aibă cea de-a treia forţă politică din Parlamentul României.

Una peste alta, urmează vremuri interesante. Traian Băsescu se strecoară încet-încet înapoi, mai pe uşa din spate, dar se strecoară. Cu siguranţă, mişcările acestea de trupe nu sunt gratuite, cu siguranţă are nişte ţinte bine stabilite. Vom vedea care sunt acestea.

 

 

×