x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Procurori pentru procurorii lui Băsescu

Procurori pentru procurorii lui Băsescu

de Lucian Avramescu    |    09 Aug 2012   •   10:12

Procurorii lui Basescu sunt arhanghelii lui Dumnezeu? Procurorii lui Basescu, alesi pe criterii doar de el stiute, sunt intangibili, mai presus de lege, mai presus de regulile elementare ale dreptului cetatenesc, nu raspund niciodata in fata nimanui? Sunt ei raspunzatori si penalizabili doar in fata lui Basescu iar in rest, indiferent daca gresesc, daca fac abuzuri, nu dau socoteala nimanui?

Cum e posibil ca un chestor amenintat de cetateanul Basescu, sa fie saltat cat suspendatul inca nu-si ispravise fraza? Daca Irod-Basescu le cere sa-l rastigneasca pe Iisus, pogorat a doua oara pe pamant si nimerindu-se nu in Galileea, ci in Romania, procurorii ii dreg rapid un rechizitoriu si-l pun peste noapte in fiare?

Cum poate sa scrie scrisori din concediu, care parca au fost dictate de Basescu, judecatorul Zegrean, sef peste Curtea Constitutionala, promovat din pozitia de parlamentar PDL, doar pentru ca suspendatul vrea asta? Zegrean, intangibil, inamovibil, ceresc si divin, chiar nu raspunde daca, sa zicem, comite o ticalosie sau un sir de ticalosii, in fata nimanui? Nu exista o lege, una mica macar, care sa-l faca si pe Zegrean sa tremure in fata duritatii legii, si nu doar, cu plecaciuni pana-n dusumea, in fata lui Traian Basescu? Traian Basescu insusi, cetatean, cu drepturi, zice-se egale cu ale mele, care isi bate joc vizibil de o tara intreaga, nu are de dat socoteala nimanui? Nu-l scoate nimeni de guler din "garaj'? Pentru el nu exista procurori? Procurorii lui Basescu nu pot fi si ei interogati de alti procurori, la fel de procurori ca si ei, doar ceva mai putin docili si in plus ceva mai devotati legii?

In tara asta cu 19 milioane de cetateni (ultimul recensamant n-are nici-un dubiu in legatura cu numarul populatiei), din care aproape 4 milioane sunt copii si adolescenti, deci cu 15 milioane de votanti din care trei milioane sunt risipiti, unii definitiv, prin lume, e posibil ca Europa sa tina in brate un cetatean care se vrea presedinte cu 800.000 de voturi? Acestia sunt, cu adevarat, sustinatorii reali si infocati ai lui Basescu. Ei au mers la vot, peste indemnuri sau interdictii, si au stampilat apasat NU. N-au mers la vot el insusi si Udrea. N-au mai mers, la ordinul Budapestei, 1,5 milioane de maghiari. Au absentat vreo doua milioane care absenteaza de cand se stiu de la orice fel de vot. Si atunci cei sapte milioane si jumatate nu reprezinta votul covarsitor al romanilor? Cum de se joaca niste procurori cu asa ceva doar pentru ca le ordona suspendatul? Cum de se joaca Zegrean cu vointa unei tari pentru ca aceasta este, in fapt, tara?

P.S. Liberi sa ancheteze, sa cheme la parchet, procurorii lui Basescu au trecut la interogarea votantilor. Au inceput cu fetele care au votat in costum de baie. De ce n-au votat in capot? Eventual bleu! Si apoi, semiimbracate, semidezbracate, de ce au votat? S-au gasit ele mai toape si mai bulanoase si mai... Fa, cate voturi ati pitit in chiloti? Sunt indicii ca referendumul a fost fraudat prin lenjerie. Pentru anchetarea pensionarilor votanti, procurorii lui Basescu asteapta inca instructiuni. Cum se va proceda in chestiunea babelor care-au votat in budigai si a mosilor cu izmene?

×