x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Romania reala, Guvernul si gripa aviara

Romania reala, Guvernul si gripa aviara

de Marius Tucă    |    29 Mai 2006   •   00:00

Este prima intalnire de gradul III intre Guvernul Tariceanu si Romania reala, o intalnire intre specialisti guvernamentali cu gainile si curcile care au gripa aviara. Obisnuiti sa vada realitatea prin ferestrele Palatului Victoria, guvernantii nostri s-au trezit dintr-o data ca trebuie sa rezolve o problema REALA.



Obisnuiti sa conduca o Romanie de hartie, de la Bucuresti, guvernantii nostri la prima intalnire cu Romania reala au avut un soc olfactiv si cultural. In primul rand ca Romania reala miroase prin multe locuri a cacat. Acest lucru le-a anihilat guvernantilor simturile, logica si, pe acolo pe unde a fost cazul, inteligenta. Este prima intalnire de gradul III intre Guvernul Tariceanu si Romania reala, o intalnire intre specialisti guvernamentali cu gainile si curcile care au gripa aviara. Obisnuiti sa vada realitatea prin ferestrele Palatului Victoria, guvernantii nostri s-au trezit dintr-o data ca trebuie sa rezolve o problema REALA.
N-au mai fost suficiente, ca pana acum, declaratiile sforaitoare, panglicile scoase pe gura si pe nas, trompetele de partid si de stat. Acum, Guvernul Romaniei, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, a trebuit sa coboare din caleasca de argint in Romania reala, printre muritorii de rand, ba chiar printre orataniile din ograda lor. Rezultatul? CATASTROFAL! Daca la inundatii guvernantii nostri, in frunte cu acelasi Calin Popescu Tariceanu, au fentat oamenii dupa ce s-au retras apele, aici nu prea mai au cum sa faca acelasi lucru. Mai ales ca pasarile mor intr-o veselie si gripa asta proasta si aviara nu dispare de la sine nici daca-i pui pe Flutur si pe Nicolaescu sa se roage la un loc. Ba, mai mult, Uniunea Europeana, cititi ziarul nostru de azi, nu e dispusa deloc sa treaca peste situatia grava din Romania, cauzata de raspandirea gripei aviare. Asadar, la primul test de sarcina cu barza cu tot, dar si cu gaini, bibilici, rate si curci, la primul test cu Romania reala, Guvernul a festelit-o, a dat-o-n bara, a umplut-o de gripa aviara. Astfel, Romania reala, bolnava si urat mirositoare s-a dovedit fatala pentru un Guvern ireal, sanatos de crapa si frumos mirositor, dovedindu-se inca o data eterna si, parca, mai fascinanta!

×
Subiecte în articol: editorial romania reala