x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale România va fi un câmp de luptă

România va fi un câmp de luptă

de Rosca Stanescu Sorin    |    21 Aug 2012   •   12:13

Daca Traian Basescu, demis politic de cetatenii Romaniei, se intoarce la Cotroceni, la masa verde, cum singur a spus, si in conditii de lasitate, cum tot singur a spus, razboiul politic va continua. Criza va fi exacerbata. Pana la alegerile legislatvie si dupa, pana cand, intr-o forma sau alta, Basescu va pleca, aceasta tara va fi transformata intr-un teren de lupta. Si, in acelasi timp, pentru marile puteri, intr-un experiment la scara unei intregi natiuni. Ce ar urma deci sa se intample?

Odata reintors la Cotroceni, Traian Basescu va apasa pana la refuz pedala de acceleratie. Facand sa duduie motoarele Parchetului, serviciilor secrete, CSM, ANI, CNSAS si CNA. Dar si motoarele externe aflate inca la dispozitia sa. Ma refer, desigur, la ambasadorii numiti de el. Precum si la ofiterii serviciilor secrete plasati in diverse institutii in strainatate si care inca nu au putut fi retrasi de Guvernul Ponta. Tinta lui Traian Basescu va fi aceeasi ca intotdeauna. Adversarul politic. Nimicirea acestuia.

Cine este adversarul politic? Este USL. Si cum ar putea fi nimicit USL, in conditiile in care acesta se afla, totusi, la guvernare si are un prim-ministru care nu poate fi schimbat decat prin vointa Parlamentului? In care USL are o majoritate. Si, in plus, cum ar putea fi nimicit USL daca el este sustinut, asa cum s-a vazut la locale, de o majoritate impresionanta a cetatenilor Romaniei si daca, asa cum s-a vazut la referendumul pentru demiterea suspendatului, USL are totusi capacitatea, in conditii de boicot, sa scoata la vot opt milioane si jumatate de cetateni, dintre care sapte milioane si jumatate declarandu-se ferm pentru demiterea politica a lui Traian Basescu? Aceasta demitere politica nu poate fi luata inapoi de nimeni. Nici de Curtea Constitutionala, nici de altcineva.

La Cotroceni, Traian Basescu va fi ca la Stalingrad. Inconjurat de camarila sa, de SPP, de STS, sustinut de o parte din SRI si SIE si de o mana de fanatici, incluzand aici si o parte consistenta din PDL. In spatele lui Basescu, oricat s-ar ascunde dupa deget, nu sta decat o minoritate. Ce poate face el in aceste conditii?

Poate face multe. Poate bruia in fel si chip activitatea Guvernului. Poate incerca sa o discrediteze in plan intern si extern, prin declaratii publice. Ii poate aseza la stalpul infamiei pe liderii USL, pe ministri, pe alesii locali, care vor fi spionati si impotriva carora vor fi invocate fel de fel de declaratii, acte si fapte pretins reprobabile. Poate deschide, in serie, cu ajutorul DNA, actiuni penale impotriva membrilor Cabinetului Ponta, ministrii urmand a fi suspendati iar Executivul, decimat sistematic. Poate refuza numirea altor ministri, paralizand astfel activitatea Guvernului. Poate submina si activitatea Legislativului, refuzand sa promulge legi. Sau atacandu-le la Curtea Constitutionala, transformata de acum intr-un instrument aflat la dispozitia sa. Poate teroriza si aresta in serie, tot cu ajutorul DNA ori a Parchetului, oameni de afaceri care sustin, prin grupuri de interese legitime, componentele USL.

Dar si majoritatea parlamentara, direct sau prin intermediul Guvernului, are destule posibilitati de a riposta. Urmeaza un carnagiu in care victima constanta si sigura este cetateanul roman. Care l-a demis pe Basescu.

Sursa: CorectNews - http://www.corectnews.com/politics/romania-va-fi-un-camp-de-lupta

×