x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale S-au cam ciuruit...

S-au cam ciuruit...

de Miruna Munteanu    |    23 Apr 2012   •   11:25

In Franta e suspans, la noi nu. PDL se confrunta cu cel mai mortal dintre inamici: perceptia generalizata ca va pierde alegerile. Sondajele de opinie, huiduielile din piete, dezertarile din partid – toate arata iminenta unui dezastru electoral.

Senzatia este amplificata chiar de la varful formatiunii prezidentiale. Nici n-a inceput oficial campania pentru locale si deja se formuleaza discursuri de invins. Elena Udrea, liderul organizatiei PDL Bucuresti, a subliniat ieri ca responsabilitatea unui esec nu poate fi atribuita unei singure persoane. Ca deciziile se iau “in echipa' si erorile sunt, deci, colective. Incercand sa para ca ii ia apararea lui Emil Boc, favorita Cotroceniului pleda, de fapt, pentru propria supravietuire politica. Sunt tot mai multe vocile care ii cer capul, invinovatind-o direct pentru degringolada in care se afla organizatia pe care o conduce. Pentru PDL, Capitala este deja pierduta. O stie si Basescu, o stie si Udrea, o stie si cel din urma membru de partid.

Fenomenul este, insa, national. O demonstreaza nu atat sondajele, cat disperarea cu care democrat-liberalii incearca sa-si piarda urma, inventand steaguri straine sub care sa defileze, pentru naucirea alegatorului. Peste tot in tara, PDL cauta aliante. Nu, nu fiindca s-ar bucura de sfertul de procent adus de vreo formatiune invizibila pe radarele electorale! De la acesti aliati microscopici nu se asteapta altceva decat sa furnizeze perdele de fum. Un fum verde care sa ascunda portocaliul celei mai catastrofale si iresponsabile guvernari post-decembriste. Ca tot se lauda Emil Boc cu asumarea masurilor dificile... Iata ca, la momentul decontului, nimeni nu mai pare dispus sa-si asume nimic. De fapt, aceasta este singura constanta a unui regim care a facut din incosecventa o forma de arta. Nimeni nu-si asuma, de pilda, taxarea gresita a pensiilor. Curtea Constitutionala a decis ca, timp de mai bine de un an, statul a incasat pentru asigurarile de sanatate mai multi bani decat i-ar fi permis legea. Plateste cineva pentru aceasta “greseala'? Nici fostul premier Boc, nici vreun al membru al Cabinetului sau nu risca sa raspunda patrimonial pentru cei aproape 300 de milioane de euro sustrasi fraudulos din buzunarele pensionarilor. Ar fi cazul sa raspunda macar politic. Momentul se apropie.

×