x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sus!

Sus!

de Sabina Iosub    |    04 Ian 2016   •   08:14
Sus!

Am auzit de multe ori, de mult prea multe ori „Jos!”. Jos Guvernul! Jos clasa politică! Jos X! Jos Y! Și în general... jos! Jos orice! Avem un talent nebănuit de a distruge. De a dărâma în timp ce constru¬im. De a da jos ceva ce abia am ridicat. Și nu zic că e rău neapărat. Doar că, după ce dăm jos, întoarcem spatele și ne așteptăm ca cineva să vină în mod miraculos în urma noastră și să facă ceva „mai trainic și mai frumos”. Noi nu ne murdărim. Nu punem mâna să construim pentru că dacă ceva nu merge, nu mai putem să strigăm ca din gură de șarpe: Jos! Ar fi cumva și vina noastră, nu? Am avea și un pic de respons¬abilitate pentru ce s-a întâmplat.

2016 ar trebui să fie despre „Sus!”. Sus noi! Sus moralul, sus capul, sus privirea! Am putea să începem să ne pri-vim unii pe alții în ochi și să ne dăm mâinile. Împreună am putea face poate ceva mai mult. Da, împreună am putea chiar să dăm jos ce e putred. Păi, cum? Iar jos? Dacă e nevoie, da. Dar doar având în minte că dacă dăm jos, punem mâna și muncim să ridicăm la loc. Doar asumân¬du-ne ceea ce facem. Fiecare dintre noi. În fiecare clipă. Și doar gândindu-ne că nu vine niciun spiriduș care să clădească pe ce dărâmăm noi. Și nu vorbim aici doar de politică, de guverne și parlamentari. Ci despre ceea ce facem fiecare dintre noi în fiecare zi. Putem să fim mai buni, mai responsabili? Putem să construim, fără să sacrificăm mereu câte o Ană? Schimbarea nu vine de la alții, nu o putem importa. Ea e în fiecare dintre noi.

Așa că, pentru anul acesta… Sus bunul-simț! Sus adevărul! Sus curajul! Sus oamenii cu coloană vertebrală! Sus cinstea! Sus onoarea! Sus respectul! Sus noi! Toți.
 

×