x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Trecătoarele iubiri

Trecătoarele iubiri

de Florin Condurateanu    |    23 Oct 2020   •   07:10
Trecătoarele iubiri

O zicere dintr-o scenetă de la televiziune suna cam aşa, cu multă simplitate, dar cu miez: „Iubirea e un lucru foarte mare”! Cuvintele acestea funcţionează puternic, funcţionează la punctul de fierbere mai ales în lumea artiştilor. Ca să exceleze pe scenă, pe ecran, artiştii se pare că trebuie să aibă o stare aparte, să iubească la turaţie maximă. Probabil această dragoste fierbinte le aduce inspiraţie, e o chemare a muzei, aşa ei îşi pun sufletul în palmă pentru spectatori, aşa scriitorii aştern literatură tulburătoare pe foile lor. Dar e greu să iubeşti trainic în lumea strălucitoare a scenei, adesea iubirile artiştilor sunt trecătoare. Firea artiştilor e de multe ori boemă, ei au capricii, care se manifestă şi în dragoste. E greu să rămâi fidel unei iubiri când, după spectacol, o masă numeroasă de admiratori şi admiratoare aşteaptă vedetele cu rugămintea de a se poza cu ei, de a smulge un autograf şi „ochii fug, inima cere”! Totuşi, unele iubiri între artişti au devenit modele, legende ale frumosului.

O superbă dragoste a existat între poetul Ştefan Augustin Doinaş şi vestita balerină de la Operă Ileana Iliescu, lebăda de neuitat din „Lacul lebedelor”. Când Augustin Doinaş a pierdut lupta cu o boală încăpăţânată şi s-a dus cu strofele lui la Cer, balerina cu inima plină de spiritul poetului n-a suportat şi s-a sinucis.

Nu poate să-l dea uitării actriţa talentată Anca Pandrea pe soţul adorat, fermecătorul Iurie Darie. Orice discuţie cu Anca Pandrea, îndrăgita actriţă de la Teatrul de Comedie, este plină de istorisirea unor întâmplări cu Iura, bărbatul care i-a umplut viaţa. Frumoasă iubirea târzie între Gigi Dinică şi soţia apărută ca un înger păzitor în viaţa lui, plină de şuete deştepte în faţa paharului cu vin.

O excelentă actriţă, Vasilica Tastaman, nu s-a lepădat de rolul de irezistibilă cuceritoare de pe scenă şi de pe ecran, a transferat farmecul de netăgăduit şi în viaţa obişnuită şi a făcut pereche cu bărbaţi frumoşi și îndrăgiţi. Vasilica Tastaman a fost căsătorită cu Emeric Jenei, popularul fotbalist şi antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europei la Bucureşti cu echipa Steaua. După o perioadă petrecută în afara ţării, a revenit acasă şi a aprins inima simpaticului actor Dan Tufaru, care, din păcate, a divorţat de Anda Călugăreanu. 
 

×