x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un răsunător succes al Poliţiei în lupta cu crima organizată

Un răsunător succes al Poliţiei în lupta cu crima organizată

de Ştefan Mitroi    |    08 Oct 2013   •   14:50

Mulţumesc din inimă  ministrului de Interne şi  şefului Poliţiei Române pentru răsunătorul succes pe care  subordonaţii dumnealor l-au înregistrat zilele trecute în lupta cu cea mai periculoasă reţea de crimă organizată întâlnită în ultimii 24 de ani pe teritoriul Capitalei. Pot spun că, odată cu destructurarea acestei reţele, a dispărut  orice urmă de infracţiune de pe raza cartierului în care trăiesc, fiindcă aici acţionau bandiţii la care mă refer. Banditele, mai precis, întrucât este vorba  de o organizaţie criminală alcătuită în exclusivitate din femei. Femei în vârstă, îmbrăcate în negru, despre care ai fi fost în stare să juri că sunt nişte biete bunicuţe de la ţară, ceea ce şi erau, de fapt, de aici şi pericolul fără precedent al activităţii lor infracţionale. Ticăloasele, ca să mă exprim eufemistic, ţineau de ani de zile în teroare zona din preajma pieţei bucureştene 1 Mai. şi cum? Prin cele mai sofistificate metode cu putinţă! Deghizate în precupeţe de trotuar, mai neaoşeşte spus, în vânzătoare de fructe de livadă şi fructe de pădure. Ca, de exemplu, pere şi măceşe. La sacoşă. Nu ca să nu bată la ochi, ci pur şi simplu din cauza extraordinarei puteri distructive a acestor produse interzise. Interzise la vânzare producătorilor agricoli reali, dar permise celor tuciurii, care au văzut câmpul doar în poze şi la televizor. Ce-ţi trebuie un camion plin cu marfă, când efectele evazioniste ale unei simple sacoşe sunt de ajuns pentru falimentarea economiei naţionale?!

Poliţiştii de cartier le pândeau de multă vreme pe mămăicile rurale. Numai că ele îşi abandonau sacoşele pe trotuar, tulind-o spre gară cu buzunarele doldora de mărunţiş. Cât să le ajungă pentru biletul spre casă. şi, poate, şi pentru câteva lumânări, pentru sufletului unui stat atât de protector şi de milostiv cu bătrânii lui! De data aceasta, poliţiştii le-au surprins în flagrant, confiscându-le şi banii, şi marfa. şi ca să nu plece cu mâinile goale în satele din care erau venite, le-au împărţit amenzi cu toptanul. Cam cât banii lor de înmormântare. Ai băbuţelor infractoare, adică, nu ai, Doamne fereşte şi apără, poliţiştilor. Că şi dumnealor, de poliţişti zic, ne apără pe noi, curăţind pieţele şi străzile de răufăcători!

În orice caz, operaţiunea din piaţa 1 Mai va rămâne în analele înstituţiei.  Hoţii de buzunare, spărgătorii de locuinţe, mardeiaşii de cartier, violatorii şi tâlharii sunt floare la ureche prin comparaţie cu reţeaua criminală destructurată recent. Ministrul de Interne şi şeful Poliţiei Române au toate motivele să fie mândri, aşa cum bugetul naţional are motive să respire uşurat c-a scăpat de o ameninţare atât de mare, putând, în fine, să zburde vesel spre prosperitate.

În ce le priveşte pe contrabandistele deghizate în vânzătoare de pere şi măceşe, sunt consemnate, prin satele lor, la domiciliu, urmând ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, să fie trecute în custodia cimitirelor.

×