x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un regat pentru o musca

Un regat pentru o musca

de Gabriela Vranceanu Firea    |    29 Iul 2005   •   00:00
Un regat pentru o musca

Mona Musca este o femeie. Mona Musca este o mama. Mona Musca este o bunica. Mona Musca este o sotie. Mona Musca este un parlamentar. Aproape euro-parlamentar. Mona Musca este citita. Mona Musca e erudita. Mona Musca este atenta. Mona Musca e competenta. Mona Musca e unde trebuie. Mona Musca e cum trebuie.

Mona Musca trece ecranul. Mona Musca trece apa. Mona Musca trece focul (vezi incendiul la Teatrul de Opereta). Mona Musca e prietena. Cu Stolojan, Basescu etc. Mona Musca e hotarata. Mona Musca e orientata. Mona Musca e invidiata. Mona Musca e regretata. Mona Musca e controversata.

Mona Musca e vie. Mona Musca traieste. Mona Musca nu oboseste. Mona Musca e transanta. Mona Musca e inopinata. Mona Musca este de fier. E o doamna de fier! Mona Musca merge si pe santier.

Mona Musca e ca un barbat. Mona Musca are mersul drept si apasat. Mona Musca e filolog. Mona Musca e mai degraba soldat. Mona Musca nu-i de inregimentat. Mona Musca e peste tot. Mona Musca e guvernator. Nu al Deltei, ci in politica. Mona Musca e patriarh. Nu in Dealul Mitropoliei, ci in randul femeilor politician.

Mona Musca e de-a dreptul. Si e si de-a latul. Mona Musca este de-aici. Si e si din Ardeal. Un pic si din Moldova. Dar tot Banatu-i fruncea! Mona Musca este sportiva. Mona Musca poate fi anonima, dar nu anodina. Mona Musca merge la Prometheu. Un club, nu un zeu. Mona Musca nu e ateu. Mona Musca crede. Mona Musca te crede. Mona Musca nu se-ncrede.

Mona Musca stie buget. Mona Musca are calmul la pachet. Mona Musca stie valoarea. Mona Musca valoreaza. Mona Musca nu vaneaza.

Mona Musca nu are chelie. Mona Musca poate trai si-ntr-o suburbie. Mona Musca e sugubeata, dar nu rade "Ha! Ha!", ca o oaie creata. Mona Musca nu e bolnava. Mona Musca rezista. E optimista. Mona Musca nu-i sasaita. Si e si vorbita.

Mona Musca e Mona Musca. E tot ce-am spus pana acum, si inca doua degete deasupra capului mai mult. Si-atunci, de ce nu e Mona Musca presedinte? Ci doar amica presedintelui? De ce nu e Mona Musca premier? Ci doar in contre cu el? De ce nu-i Mona Musca ascultata? Ci doar in fata bagata?

Orice-ati raspunde si oricine-ati fi, dati-mi o Mona Musca si va dau un regat. Sau clonati-o. E mai modern. De cate am nevoie? Deocamdata de vreo sapte-opt: una la Finante, una la Economie, una la Mediu, una la Transporturi, una la Externe, una la Educatie, una la Sanatate, una la Integrare...pentru eficienta, nelinistea si implicarea ei. Restul, se invata.

La revedere, doamna Mona Musca! Dumneavoastra plecati, noi ramanem aici, sa speram. Sa speram ca intr-o zi veti valora, si in ochii barbatilor, cat un regat. Regatul numit Romania!
×
Subiecte în articol: editorial musca mona mona musca