x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vai, vai, gheaţa mea!

Vai, vai, gheaţa mea!

de Dan Constantin    |    30 Iun 2007   •   00:00

Romănia n-are linişte! Nu-i zi de la Dumnezeu in care să nu vină peste noi evenimente care să zguduie cursul firesc al ciclului zi-noapte-zi. Abia s-a potolit războiul civil de la Bulbucata parafat printr-un proces-verbal incheiat de poliţaiul comunal, că vai, s-a iscat alt conflict care scindează ţara.



Romănia n-are linişte! Nu-i zi de la Dumnezeu in care să nu vină peste noi evenimente care să zguduie cursul firesc al ciclului zi-noapte-zi. Abia s-a potolit războiul civil de la Bulbucata parafat printr-un proces-verbal incheiat de poliţaiul comunal, că vai, s-a iscat alt conflict care scindează ţara. Dus cu aceleaşi arme (pistoale cu gaz), dar de persoane vănate pentru rating. Minunatul copil al manelelor, Adi (nu Mutu) a folosit pistolul din dotare in casa amantei oficiale. In miez de noapte, poc-poc, foc cu foc, Adi minune a tras in obiectele dragi inimii dragei lui. Frigiderul, minune de sculă, s-a ales pe veci cu o gaură babană in blindaj şi oftează din freon: "Vai, vai, gheaţa mea!". Uite aşa, din marea gelozie stărnită in noaptea furtunoasă se naşte o nouă operă care deschide inima tehnicii. Copilul minune a luat la ţintă şi alte obiecte accesibile liniei de ochire - un picior de scaun, raftul de jos de la vitrina cu bibelouri, făcute praf şi pulbere de cartuşul slobozit din puşcoci. Faptele sunt incă incurcate. In spiritul inaltei deontologii a Clubului Romăn de Presă, Dan Diaconescu a incercat să dea răspuns la marile intrebări ale ştirii: ce?, cănd?, unde?, cum?, de ce? A dat cuvăntul tuturor părţilor, deşi nu este membru in CRP! Doar cu pistolul şi trăgaciul n-a vorbit. Vorbeau pentru ele, mai bine decăt un avocat scump, obiectele din casa Simonei. Nu răul, ramul, ci rama, framul. Pănă cănd a slobozit chiar copilul minune o rafală in direcţia televiziunii: "Nu opreşti, băi Dane, emisia asta de c...t?

Şi s-a oprit!

Cred insă că epopeea nu mai poate fi oprită! Toată suflarea naţiei nu mai are somn, nu mai are linişte. Curg valuri de scrisori, de apeluri, de SMS-uri, de mail-uri, blogurile sunt deschise in aşteptarea marelui răspuns.

Primul val de caniculă a trecut, al doilea bate să intre pe la Vama

Curtici şi presează din sud să treacă Dunărea pe la Turtucaia. Romănia este prinsă in menghina căldurii după strategia lui Maekensen de la 1916. Şi noi am rămas tămpiţi in mijlocul poveştii. Războiul lui Adi trebuie să aibă un invingător. Doar după ce aflăm marele secret.
Mai merge frigiderul?

×
Subiecte în articol: editorial