x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vorbe de la talpa țării

Vorbe de la talpa țării

de Sabina Iosub    |    26 Iun 2017   •   08:45

"Să nu-l crezi pe omul politic nici când minte!" În haosul audio din Aeroportul Otopeni, sentința se aude impecabil. Cozile, tot mai mari, au transformat peisajul audio într-o shaorma cu de toate. De la conflicte de familie, până la planuri de afaceri și aventuri cu Fiscul, auzi tot. Și multă, multă politică! Cu cât e mai mare coada, cu atât crește vehemența în discuții. Autorul, un domn pe la 50 de ani! Mă uit cu coada ochiului. Genul de călător profesionist. Îmbrăcat elegant, dar comod, agățat de un rucsac de piele bun să cari în el toată casa. Lângă, un tânăr, stânjenit de apropierea fizică de atât de mulți oameni, îmbrăcat elegant, dar nefuncțional pentru avion. Clar, un amator în drumurile lungi - îi ghicești mai ales după pantalonii drepți și pantofii scrobiți care la aterizare-l vor chinui ca pe hoții de cai - dar și subaltern al primului domn după respectuoasa jumătate de pas în spate la care stă. 

Pe ecranele de pe stâlpii halei rulează ştirile. Deși vechi de două zile, provoacă rumoare. Combinația cozi lungi cu știri ilogice de genul "PSD a depus o moțiune împotriva Guvernului PSD" e numai bună pentru discuții despre politică și oamenii ei. Şi, credeți-mă, niciun oficial nu iese bine din combinaţia asta. 

"Poftim, s-a dat Premiul Nobel pentru economie pentru doar atâta lucru: nu bloca aeroporturile înainte de Crăciun!" - îi spune domnul asistentului său. "Păi, ăștia nu sunt în stare să asigure o zi de luni. De Crăciun vor închide! Ce Nobel…!" Avansăm haotic, așa că nu aud ce premiu ar lua ministrul Transporturilor. "Când îi aud să ascultăm de talpa țării, înnebunesc - aud din nou. Talpa țării-n mintea lor sunt ăia de la țară. Da' io ce sunt, măi? Io nu-s talpa țării? Ce dacă e talpă de 100 de euro, tot talpă e. Pe mine de ce nu mă ascultă?" 

Șeful e furios, asistentul tace. Are fața omului pe care-l dor pantofii. Tălpile-i sunt lipite de podeaua din aeroport. Și dor!

"Ascultă la mine! Aștia se ceartă și noi stăm ca proștii la coadă!"

Tălpile țării din aeroport au mai făcut un pas spre avionul care-i duce departe de țara cozilor!

P.S.
Azi se desemnează premierul.

×