x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Votul pentru Romănia, ca o speluncă!

Votul pentru Romănia, ca o speluncă!

de Valentin Stan    |    19 Mai 2007   •   00:00

Apropo, ştiaţi că Realitatea TV a anunţat, la 17 mai 2007, un sondaj INSOMAR-Metro Media Transilvania, care arăta că 79,1% dintre cei chestionaţi s-au pronunţat impotriva demiterii Cărmaciului? Sigur că ştiaţi! Dar iată ce nu ştiaţi! Că Lukashenko a căştigat, la referendumul său, pentru a rămăne preşedinte mai multe mandate decăt permitea Constituţia Belarus, cu 79,42% din voturi, la 17 octombrie 2004!

Căţiva "băieţi" au greşit, cu vreo 20 de procente, sondajele de opinie care vorbeau despre prezenţa la vot a romănilor! Au greşit in favoarea lui Băsescu! Ni se spune, pănă la epuizare, că romănii il iubesc! Hai la referendum!

Reporterul de la Associated Press, care ii lua un interviu Marelui Cărmaci (interviu publicat in International Herald Tribune, la 24 noiembrie 2006), s-a minunat aflănd despre "tavernele" vizitate de Băsescu şi s-a intrebat dacă asemenea comportament poate fi considerat "prezidenţial"! Băsescu i-a răspuns: "Hai la vot şi vom vedea cine este prezidenţial!" ("Let us go to vote, and we’ll see who is presidential!").

In orice ţară civilizată din Nord-America sau Europa, un astfel de om ar fi fost aruncat in stradă de electorat, pentru insulta supremă: electorii sunt un popor aburit de alcool sau, in orice caz, o adunătură amorfă, care iubeşte alcoolul şi pe cei "aburiţi", deja! La noi, a rămas preşedinte cu gura mare! Romănii il iubesc!

Acelaşi International Herald Tribune remarca, la 3 aprilie 2007, că Băsescu "nu a ajuns la putere prin practica ştiinţei economice, a fost căpitan de vapor, in cele din urmă a ajuns primar de Bucureşti. Vorba sa directă, nepretenţioasă, caracterul dur şi obiceiul de a consuma alcool şi de a frecventa cărciuma Golden Blitz, din capitală, sunt pe placul alegătorilor"!

Acuma, romănii sunt respectaţi sau dispreţuiţi in lume, individual, de la om la om, după calităţile sau defectele pe care ni le-a dat Dumnezeu! Niciodată, insă, in istorie, nu am fost consideraţi o adunătură de cheflii, după chipul şi asemănarea unui singur om, Marele Cărmaci! Romănii il iubesc!

In plină campanie electorală, la 23 noiembrie 2004, Băsescu a fost intrebat, pe Naţional TV, conform Rador: "Contrabandă cu whisky aţi făcut, pe vremuri?" Suspendatul a răspuns: "Haideţi să nu intrăm in păcatele tinereţii, vă rog mult!" Realizatorul a insistat: "Dar, se făcea pe vremea aia. Se făceau tot felul de lucruri, domnule Băsescu." Marele Cărmaci i-a confirmat: "Se făcea orice pentru bani!"

Intr-o ţară civilizată, un astfel de om, care nu vorbea despre "păcatele tinereţii", atunci cănd păcatele alea puteau fi "contrabanda cu whisky", ar fi reuşit să candideze, cel mult, pentru şefia vreunei bande de cartier! In Romănia, a ajuns preşedinte! Romănii il iubesc!

The Economist, din 14 septembrie 2006, il vedea pe Marele Cărmaci ca pe un "fost căpitan de vapor, care şi-a păstrat felul «marinăresc» de a-i trata pe subordonaţii rebeli". Doar că "subordonaţii rebeli" nu sunt, astăzi, nişte matrozi imbibaţi cu alcool, ci parlamentul şi guvernul unei ţări membre a UE! Romănii il iubesc!

Apropo, ştiaţi că Realitatea TV a anunţat, la 17 mai 2007, un sondaj INSOMAR-Metro Media Transilvania, care arăta că 79,1 % dintre cei chestionaţi s-au pronunţat impotriva demiterii Cărmaciului? Sigur că ştiaţi!

Dar iată ce nu ştiaţi! Că Lukashenko a căştigat, la referendumul său, pentru a rămăne preşedinte mai multe mandate decăt permitea Constituţia Belarus, cu 79,42% din voturi, la 17 octombrie 2004! 79, 17, coincid ceva cifre, nu?

Buni "băieţii" ăştia, de fac sondaje pentru Realitatea TV, televiziunea lu’ nenea ăla, "mogulul" care nu e "oligarh"! "Şcoliţi", nu glumă!

Ar mai fi o şansă pentru romănii noştri! Să iasă sămbătă, prin puterea votului, din Era Bahică, in care satirii deghizaţi in marinari se ascund după bacantele blonde, pe post de cariatide ale templului de la Cotroceni!

Bine, bine! Şi noi despre cine-o să mai scriem? Despre Lukashenko?

Â

Â

×
Subiecte în articol: editorial romănii