x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: "Sfârşit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu" (AFP)

EURO 2016: "Sfârşit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu" (AFP)

20 Iun 2016   •   06:28
EURO 2016: "Sfârşit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu" (AFP)
Sursa foto: frf.ro

"Sfârşit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu", scrie Agenţia France-Presse, după ce naţionala de fotbal a României a fost învinsă duminică de cea a Albaniei (0-1) în ultimul său meci din Grupa A a EURO 2016, rezultat în urma căruia "tricolorii" au încheiat pe ultimul loc, cu un singur punct.

Contra Albaniei, românii au arătat cât este de greu să-ţi schimbi stilul de joc pentru un meci capital, comentează AFP. Calificată la turneul final graţie blocului său defensiv, ce a primit doar două goluri în preliminarii, naţionala României a arătat din nou carenţe ofensive. La primele sale două meciuri de la EURO 2016, România a marcat doar după două penalty-uri transformate de Bogdan Stancu.

România "şi-a pierdut repede suflul" în meciul de duminică, remarcă AFP. "Din cauza lipsei de talent şi în ciuda unei dominări clare în repriza a doua, ea n-a incomodat niciodată blocul albanez, cu excepţia unui şut al lui Florin Andone care a lovit bara", continuă agenţia franceză.

Este prima oară când Albania învinge România în meci oficial, după şase înfrângeri şi două remize.

"Sfârşit trist pentru legendarul Anghel Iordănescu, care i-a dus pe tricolori în sferturile de finală ale Mondialului...1994 şi care a fost la al treilea mandat în fruntea naţionalei", încheie AFP comentariul rezervat României.

Duminică, Albania a obţinut prima sa victorie la un turneu final, după "golul istoric al lui Armando Sadiku", notează AFP, care evidenţiază disciplina defensivă şi puterea de luptă arătate de echipa antrenată de Gianni De Biasi.

Albania, care a încheiat pe locul 3 Grupa A, trebuie să aştepte rezultatele din celelalte grupe pentru a afla dacă va merge în optimi de finală.
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: anghel iordanescu