x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun It's Five O Clock / La treabă cu Sherlock Holmes şi poveşti cu Winston Churchill

It's Five O Clock / La treabă cu Sherlock Holmes şi poveşti cu Winston Churchill

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Feb 2008   •   00:00
It's Five O Clock /  La treabă cu Sherlock Holmes şi poveşti cu Winston Churchill

10:45 • Că laptele e făcut de găini iar soarele o simplă jucărie...e deja o amintire a sondajelor de opinie realizate printre britanici. AFP pune cireaşa pe tort şi ne informează că, în prezent, majoritatea britanicilor sunt convinşi că Sherlock Holmes, celebrul personaj al lui Arthur Conan Doyle, a existat în realitate, în timp ce 23% dintre ei cred că fostul premier Winston Churchill este personaj de ficţiune.

Că laptele e făcut de găini iar soarele o simplă jucărie...e deja o amintire a sondajelor de opinie realizate printre britanici. AFP pune cireaşa pe tort şi ne informează că, în prezent, majoritatea britanicilor sunt convinşi că Sherlock Holmes, celebrul personaj al lui Arthur Conan Doyle, a existat în realitate, în timp ce 23% dintre ei cred că fostul premier Winston Churchill este personaj de ficţiune.

STATISTICI RECI. Potrivit rezultatelor sondajului la care au participat 3.000 de persoane, 47% dintre britanici sunt convinşi că Richard I, cunoscut sub numele de Richard Inimă de Leu, nu a fost niciodată rege al Angliei, fiind un personaj de poveşti, deşi acesta a domnit în perioada 1189 - 1199. Winston Churchill, premier al Marii Britanii în perioadele 1940 - 1945 şi 1951 - 1955, este şi el considerat un personaj de basme de către 23% dintre participanţii la sondaj, la fel ca şi regina Cleopatra a Egiptului (4%), liderul politic şi spiritual indian Mahatma Gandhi (3%) şi scriitorul britanic Charles Dickens (3%), potrivit sondajului realizat pentru postul UKTV Gold. În schimb, 58% dintre respondenţi cred că Sherlock Holmes, personajul creat de Arthur Conan Doyle în 1887, a existat în realitate.

×
Subiecte în articol: magazin