x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 80 de teorii ale conspiratiei

80 de teorii ale conspiratiei

de Sebastian S. Eduard    |    18 Aug 2006   •   00:00
80 de teorii ale conspiratiei

CARTE
Editura Paralela 45 scoate pe piata "80 cele mai mari conspiratii din toate timpurile". Lectura extrem de incitanta, volumul de fata cuprinde 80 de teorii privind atat evenimente petrecute intr-un trecut mai indepartat, cat si unele ce au avut loc cu foarte putin timp in urma, dar al caror mister nu a fost inca elucidat.
CARTE
Editura Paralela 45 scoate pe piata "80 cele mai mari conspiratii din toate timpurile". Lectura extrem de incitanta, volumul de fata cuprinde 80 de teorii privind atat evenimente petrecute intr-un trecut mai indepartat, cat si unele ce au avut loc cu foarte putin timp in urma, dar al caror mister nu a fost inca elucidat. In spatele acestor evenimente stau, afirma autorii, conspiratii - o asa-zisa Mana Invizibila care controleaza lumea. Presupunerile - sprijinite de o documentare solida - scot la lumina fapte incredibile, dar chiar incredibilul este cel care ii tine la adapost pe conspiratori. Cateva exemple: Enron - o falsa criza a energiei, care a generat insa o criza economica reala si devastatoare; Antrax - cine sunt cei care au trimis bacteria ucigatoare in plicuri, prin posta, la Congresul SUA? Cine a fost asa-numitul Zodiac Killer - cel care a ucis adolescenti aflati la prima lor intalnire? Este internetul un fel de Big Brother care sta cu ochii pe noi tot timpul? www inseamna oare 666 - numarul fiarei apocaliptice? Lady Diana a fost oare victima unui ritual satanist?

AUTORII. Jonathan Vankin si John Whalen sunt jurnalisti castigatori de premii internationale, ale caror articole au aparut in publicatii precum The New Cork Times Magazine, The New Yorker, LA Weekly si multe altele. De asemenea, au vorbit despre proliferarea paranoiei in numerose aparitii televizate la CNN, Fox News, HBO etc.

semnale Editoriale

Veniss Underground

EDITURA TRITONIC. Romanul lui Jeff Vandermeer este o poveste plasata intr-un viitor indepartat al omenirii, despre o civilizatie degradata, traind in izolare. Este povestea a trei personaje, Nicholas, un artist decazut, pornit in cautarea unui misterios Quin - un fel de doctor Moreau care se ocupa cu crearea animalelor-sclavi - , Nicola, sora lui geamana, programatoare, si Shadrach, de care Nicola a fost candva indragostita, un cunoscator al lumii ascunse a orasului Veniss. Romanul are trei parti, cate una pentru fiecare personaj, in care lucrurile sunt povestite prin prisma personajului respectiv. Din cele trei povesti, ca in New Crobuzon, cartea lui Mi...ville, orasul Veniss devine unul dintre personajele principale.

Ultima legiune

EDITURA ALLFA. Valerio Massimo Manfredi, cunoscutul autor de romane istorice, revine in libarii cu "Ultima legiune". Volumul spune povestea ultimului Cezar, Romulus Augustus, un baietas de treisprezece ani, ultimul imparat roman din Apus. O mana de legionari scapati dintr-o teribila inclestare, carora li se alatura Livia Prisca, o luptatoare extraordinara, incearca disperat sa il salveze pe Romulus Augustus, care a fost rapit impreuna cu Meridius, enigmaticul sau preceptor.

Strigarea lotului 49

EDITURA POLIROM. Romanul reevalueaza critic distanta dintre cultura inalta si cea de consum, prin utilizarea unor referinte dintre cele mai diverse, de la muzica clasica la soap-operas si de la cele mai recente experimente stiintifice la tabloide. Eroina cartii, Oedipa Maas, numita co-executor al testamentului lasat de un fost iubit, isi paraseste locuinta provinciala si viata monotona de casnica pentru a porni intr-o calatorie menita sa-i dezvaluie fetele necunoscute ale imensei averi pe care trebuie sa o gestioneze...

Initiatul

EDITURA NEMIRA. Sir Adam Sinclair este mai mult decat un doctor, mai mult decat un detectiv... - un initiat prin venele caruia curge sange de templier. Misiunea sa este sa protejeze Lumina impotriva celor rataciti pe Calea Intunericului. Anumite adevaruri pur si simplu exista! Iar adevarul ultim asupra templierilor e ca toti cavalerii Templului din Ierusalim au urmat singurul drum al devotamentului fata de Pamantul Sfant si au pastrat adevarurile secrete. Multi au preferat sa arda pe rug decat sa tradeze ceea ce Ordinul considera a fi sacru… "Personaje fascinante intr-o lume fabuloasa, amenintata de fortele intunericului", asa caracterizeaza volumul cotidianul New York Times.
×