x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A plecat de la şcoală băiat şi s-a întors fată

A plecat de la şcoală băiat şi s-a întors fată

de Irina Cristea    |    18 Sep 2009   •   00:00

Un elev britanic de 12 ani a plecat în vacanţa de vară băiat şi s-a întors la şcoală fată. Spre deruta colegilor şi a profesorilor, el a apărut în clasă cu parul lung prins în codiţe şi recomandându-se cu un nume de fată, iar părinţii au anunţat corpul profesoral că în curând puştiul va începe tratamentul hormonal pentru pregătirea operaţiei de schimbare de sex, informează The Sun.

Într-un consiliu profesoral de urgenţă s-a decis ca elevii să fie instruiţi să-l trateze pe fostul lor coleg ca pe-o colegă. Părinţii sunt nemulţumiţi că n-au fost informaţi mai din timp, pentru a-şi putea pregăti copiii pentru derutantul eveniment şi a le da explicaţii potrivite privind schimbările de sex.

Potrivit The Sun, băiatul nu le ascunsese niciodată colegilor şi prietenilor că îşi doreşte să fie fată. Iar comportamentul lui ilustra această dorinţă. La lecţiile de înot, purta bikini în loc de şort de baie şi folosea prosoape cu Barbie. Venea la şcoală pe un scuter roz şi tot roz erau fundiţele pe care şi le prindea în păr. "Părinţii lui i-au acceptat decizia de a deveni fată iar această decizie este irevocabilă. însă toate cele întâmplate n-au fost bine primite de comunitate. Copilul n-a mai venit la şcoală din cauza glumelor proaste şi a atacurilor, iar părinţii au primit ameninţări", a declarat, pentru The Sun, o sursă din cadrul şcolii.

×
Subiecte în articol: lumea