x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Accident la bordul unui submarin nuclear rus

Accident la bordul unui submarin nuclear rus

09 Noi 2008   •   00:00

Mai mult de 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei defecţiuni apărute la sistemul antiincendiu de la bordul unui submarin nuclear din Flota rusă a Pacificului, în timpul unui exerciţiu, a anunţat marina rusă citată de agenţia ITAR-TASS.



"În cursul unui test la care participa submarinul nuclear, sistemul antiincendiu a avut o defecţiune, provocând moartea a peste 20 de persoane, între care militari şi muncitori", a anunţat Igor Digalo, responsabil al marinei ruse.

Conform RIA Novosti. accidentul s-a produs in urma declanşarii accidentale a sistemului antiincendiu în timpul unor teste. Aceeaşi sursă îl citează pe Igor Digalo, potrivit căruia la bord erau 208 persoane, între care 81 de militari. Oficialul rus nu a precizat numele submarinului.

"Submarinul nu a fost avariat, reactorul funcţionează normal, iar nivelul de radioactivitate înregistrat la bordul submarinului este normal", a precizat Digalo.

Submarinul a primit ordinul imediat de a-şi înceta exerciţiul şi de a se întoarce în port, a mai spus Digalo, precizând că nava se află "pe drum".

Ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, l-a informat despre incident pe preşedintele Dmitri Medvedev, care a cerut să fie deschisă o anchetă "completă şi meticuloasă", iar familiilor victimelor să li se acorde "cel mai mare sprijin posibil".

Potrivit RIA Novosti, prim-adjunctul ministrului apărării, Aleksandr Kolmakov şi comandantul forţelor navale, amiralul Vladimir Vîsoţki, se îndreaptă către locul accidentului.

Cel mai grav accident care a implicat un submarin nuclear rus s-a petrecut la 12 august 2000, când a avut loc explozia unei torpile la bordul submarinului Kursk, provocând moartea tuturor celor 118 membri ai echipajului.

×
Subiecte în articol: lumea