x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adelin Petrişor intre ghidon şi manşă

Adelin Petrişor intre ghidon şi manşă

24 Aug 2007   •   00:00

Adelin Petrişor şi-a descoperit pasiunea pentru motoarele sport după ce cumnatul său şi-a achiziţionat o motocicletă.

Adelin Petrişor şi-a descoperit pasiunea pentru motoarele sport după ce cumnatul său şi-a achiziţionat o motocicletă. "Mi s-a pus pata, aşa dintr-o dată. Cumnatul meu şi-a achiziţionat un motor şi am fost plăcut impresionat", ne-a povestit reporterul special al Antenei 1. A mers mai departe, a făcut şcoala şi, după cum el insuşi mărturiseşte, mersul pe două roţi este altceva decăt o deplasare cu maşina. "E mult mai practic să ajung la serviciu pe motor. Ajung in doar 20 de minute, fără să merg foarte repede. Doar că mergi constant, te strecori printre maşini şi ajungi mult mai uşor unde ai nevoie. De altfel, am şi observat că a crescut numărul de scutere in Bucureşti, tocmai pentru că oamenii vor să se deplaseze mai repede in oraşul ăsta aglomerat", spune Adelin. Există insă şi un revers al medaliei: o călătorie cu automobilul, care are aer condiţionat, este mult mai confortabilă decăt una pe motocicletă. Mai ales vara, cănd temperaturile sunt foarte ridicate, iar motociclistul trebuie să poarte haine speciale. Insă aşa cum el insuşi subliniază, cel mai uşor accident pe două roţi se poate solda cu o zgărietură urătă sau chiar o fractură.

PONDERAT. Şi chiar dacă este posesorul unui superb motor sport care poate atinge peste 280 km/h, reporterul de "război" al Antenei 1 spune că este foarte "civilizat" şi nu depăşeşte niciodată viteza legală. Ba mai mult, n-a incercat niciodată să-l accelereze la maximum.

Şi chiar dacă a urcat in multe avioane de luptă, printre care şi celebrul Eurofighter Typhoon, Adelin Petrişor nu a fost tentat niciodată să işi ia brevet de pilot. Ba chiar a refuzat şi propunerea de a-şi lua licenţă de pilot de elicopter: "Nu prea ii văd utilitatea. In primul rănd, nu am suficienţi bani pentru a-mi cumpăra un asemenea aparat de zbor. Şi, in al doilea rănd, nu ştiu dacă aş avea timp, pentru că este o şcoală destul de serioasă, cu căteva sute de ore de teorie de fizică, de aerodinamică, trebuie să inveţi o groază de lucruri. Iar eu la muncă ajung de obicei la 9 dimineaţa şi plec cel mai devreme la 9 seara", a incheiat Adelin Petrişor.

×
Subiecte în articol: vedete