x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrenalină la înălţime

Adrenalină la înălţime

30 Mai 2008   •   00:00

Pentru iubitorii de adrenalină şi senzaţii tari sau, dimpotrivă, pentru cei care vor să scape de teama de înălţime, în fiecare week-end, Aerodromul Aerofox de la Şirna-Tăriceni, Prahova, este locul ideal, unde uiţi de toate

Pentru iubitorii de adrenalină şi senzaţii tari sau, dimpotrivă, pentru cei care vor să scape de teama de înălţime, în fiecare week-end, Aerodromul Aerofox de la Şirna-Tăriceni, Prahova (pe DN 1, lîngă comuna Potigrafu), este locul ideal, unde uiţi de toate. Ce altceva decît zborul îţi poate oferi o senzaţie mai mare de libertate?

Oferta sună tentant: motodeltaplane, ULM-uri (avioane ultrau­şoa­re), motoparapante. În plus, şcoala de pilotaj de la Şirna-Tă­riceni vine în întîmpinarea dorinţei celor care vor să se instruiască în arta zborului.

Şi cine ar fi mai potrivit pentru a da lecţii de zbor decît le­genda avia­tică George Craioveanu –  pla­no­rist, deltaplanorist şi modelist român – prezent la manşă chiar şi la 72 de ani. Aşadar, dacă vreţi să luaţi o gură sănătoasă de aer, să vă descreţiţi frunţile şi sufletul cu po­­veş­tile hître ale lui Craioveanu, Şirna-Tă­riceni este antidotul.

  • Raluca Grinţescu

 

DANS. Răzvan Mazilu, apreciat dansator, coregraf şi regizor, vă recomandă să mergeţi la spec­tacolul “Romeo şi Julieta”, susţinut în România de trupa Baletului Israelian. Repre­zentaţiile vor avea loc la Sibiu (31 mai), Bucureşti (2 iunie, pe scena Operei Naţionale) şi la Constanţa (3 iunie). Baletul este re­alizat pe muzica lui Prokofiev, varianta coregrafică aparţinînd Bertei Iampolsky. Montat de Lidia Pinkus Gany, spectacolul a fost jucat pentru prima dată în 1991. Compania, fondată cu 40 de ani în urmă, reuneşte dansatori israelieni, dar şi de provenienţă rusă stabiliţi în Israel, precum şi dansatori străini selecţionaţi pe bază de audiţie. (M.S.)

 

TEATRU DE STRADĂ. Actriţa Ilinca Goia vă propune să vedeţi în perioada 29 mai-1 iunie spectacole “fixe şi mobile” în cadrul Festivalului Internaţional “B-FIT in the Street!”, prezentate în Bucureşti în spaţii precum Parcul Izvor, Esplanada TNB, Parcul Unirii, Piaţa “George Enescu”, Parcul Cişmigiu, Parcul Colţea, Piaţa Constituţiei. Sînt producţii realizate de 13 dintre cele mai importante companii de teatru de stradă din Europa. Programul cuprinde şi parade cu toboşari, cu violonişti care se balansează suspendaţi la 30 de metri. Girafe uriaşe vor “traversa” străzile Bucureştiului, într-un show bazat pe culoare, expresie şi mişcare. (M.S)

×
Subiecte în articol: anti tv