x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrian Bumbescu

Adrian Bumbescu

de Adrian Vaduva    |    17 Mar 2006   •   00:00
Adrian Bumbescu
GALERIA CAMPIONILOR
"Nu ma dadea tehnicitatea afara din casa, insa am muncit mult sa ajung sus!"

Poate ca n-a fost niciodata un jucator care sa castige de unul singur o partida. N-a fost la fel de talentat ca Hagi si nici la fel de elegant in teren precum Belodedici. A fost insa cel mai bun aparator central pe care Steaua l-a avut atunci cand a iesit campioana Europei. Fara a fi genul de jucator care sa se remarce intr-o partida, Adrian Bumbescu le oferea totusi colegilor din atac acea siguranta in aparare de care o echipa are nevoie pentru a invinge.

MUNCITOR. De altfel, Bumbescu insusi recunoaste ca nu a fost un talent extraordinar, performantele sale datorandu-se in totalitate muncii. "O echipa de fotbal nu este formata doar din jucatori tehnici. Aparatorilor nu li se cere sa stie cu mingea, alta este treaba lor. Eu, spre exemplu, nu pot spune ca ma dadea tehnicitatea afara din casa. Dimpotriva! Am muncit foarte mult sa ajung atat de sus. Asta incerc sa le transmit si elevilor mei. Sa traga foarte tare la antrenamente, pentru ca altfel nu se poate. Nu ne-am nascut toti brazilieni, sa evoluam pe Maracana. Este bine sa aiba idoli precum Ronaldinho, insa nu trebuie sa incerce sa-l imite pe teren, intrucat ar putea fi dezamagiti. Cel mai bine este sa-si foloseasca propriile calitati, sa incerce sa-si creeze propriul stil. Si, nu in ultimul rand, este importanta atitudinea fata de acest sport. Daca te gandesti doar la banii pe care i-ai putea castiga, nu cred ca vei ajunge departe", ii sfatuieste fosta glorie stelista pe cei care se afla la inceput de drum.

STEAUA ’87: echipa alaturi de care Adrian Bumbescu a castigat Supercupa Europei

CARIERA. De-a lungul carierei sale, Adrian Bumbescu a evoluat la cele mai bune echipe ale Romaniei: Craiova, Dinamo si Steaua. Cu toate ca cele trei formatii erau, ca si astazi, dusmance de moarte, fostul fundas n-a avut niciodata probleme cu fanii. "Indiferent de numele echipei, eu mi-am facut intotdeauna treaba. Iar cu suporterii n-am avut probleme", ne-a povestit Bumbescu. Privind in urma, ex-aparatorul stelist considera ca actualii sportivi sunt mai firavi decat cei din vremea sa. "O explicatie ar fi disparitia maidanelor, locurile unde s-au format multi dintre marii nostri fotbalisti. Spre exemplu, eu imi petreceam vacantele de vara la bunici, la tara. Iar acolo parcurgeam kilometri pe bicicleta alaturi de varul meu mai mic. Asa am capatat forta in picioare", a incheiat unul dintre eroii de la Sevilla.

"Elevilor mei le spun ca-i bine sa aiba idoli precum Ronaldinho, insa nu trebuie sa incerce sa-l imite pe teren, intrucat ar putea fi dezamagiti" - Adrian Bumbescu

×
Subiecte în articol: bumbescu