x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrian Mutu: Rămân alături de Prandelli să câştig trofee

Adrian Mutu: Rămân alături de Prandelli să câştig trofee

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Ian 2008   •   00:00
Adrian Mutu: Rămân alături de Prandelli să câştig trofee

12:54 • Atacantul român Adrian Mutu a declarat, miercuri, că nu se gândeşte să plece de la Fiorentina pentru că formaţia italiană l-a ajutat să treacă peste un moment greu al carierei sale şi îşi doreşte să câştige trofee împreună cu antrenorul său, Cesare Prandelli, informează site-ul oficial al FIFA. Adrian Mutu se află pe locul doi, cu o medie de 6,56, în clasamentul celor mai buni stranieri din Serie A, în urma notelor primite în principalele publicaţii din Italia, după disputarea a 19 etape.

Atacantul român Adrian Mutu a declarat, miercuri, că nu se gândeşte să plece de la Fiorentina pentru că formaţia italiană l-a ajutat să treacă peste un moment greu al carierei sale şi îşi doreşte să câştige trofee împreună cu antrenorul său, Cesare Prandelli, informează site-ul oficial al FIFA. Adrian Mutu se află pe locul doi, cu o medie de 6,56, în clasamentul celor mai buni stranieri din Serie A, în urma notelor primite în principalele publicaţii din Italia, după disputarea a 19 etape.

 

VISE. "După o perioadă dificilă din viaţa mea, atât ca om, cât şi ca sportiv, am găsit liniştea în Florenţa. Nu există şansa să plec de aici. Eu îmi respect deciziile pe care le-am luat într-un moment greu al vieţii mele. Vreau să rămân la Fiorentina pentru a câştiga trofee alături de Prandelli şi colegii mei. Sunt anumiţi oameni care nu pot să fie cumpăraţi, iar eu sunt unul dintre ei", a declarat atacantul român al echipei italiene. Site-ul oficial al FIFA scrie despre Mutu că este unul dintre jucătorii de bază ai Fiorentinei, reuşind să aducă victoria şi în meciul de sâmbătă cu Torino, câştigat cu 2-1, când Mutu a obţinut două penalty-uri şi l-a transformat pe al doilea. "Fericit de viaţa sa la Florenţa, Mutu visează să evolueze alături de echipa sa în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Formaţia viola ocupă locul patru în campionat, şi indiferent de ce se va întâmpla echipa pare să fii renăscut. EURO 2008 este din ce în ce mai aproape, iar Mutu vrea să adauge cât mai mult celor 27 de goluri în 58 de apariţii pentru naţionala României".

 

PROFIL. Psihologul Florin Tudose a făcut o scurtă analiză la adresa atacantului: "Adrian Mutu este un copil răsfăţat care a avut destul de mult noroc şi un talent imens, dar care nu a reuşit să profite îndeajuns de mult de el". FIFA mai aminteşte şi de problemele pe care le-a avut Mutu, printre care şi faptul că a avut permisul de conducere suspendat după ce a condus cu viteză pe străzile din Bucureşti. UEFA face şi un istoric al carierei lui Mutu, care a debutat la FC Argeş la vârsta de 18 ani, în sezonuol 1996/1997, iar doi ani mai târziu s-a transferat la Dinamo Bucureşti, unde a marcat 18 goluri. Transferul la Inter este considerat un eşec pentru cariera lui Mutu şi din cauza faptului că nu era jucător comunitar, ceea ce a dus ca el să evolueze la Verona, unde a înscris de 12 ori. "Achiziţionat de Parma cu o zi înainte de închiderea perioadei de transferuri din 2002, Mutu a început un parteneriat care se va dovedi crucial pentru cariera sa, cu antrenorul Cesare Prandelli. Mutu a marcat de 21 de ori în 24 de întâlniri şi a câştigat banderola de căpitan. A urmat perioada Chelsea, după ce a primit o ofertă considerată de 'nerefuzat'. După ce a ajuns în Anglia, internaţionalul român a avut un start promiţător, dar relaţiile sale cu Ranieri s-au înrăutăţit", mai scrie site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Fotbal. "Ceea ce era mai rău a venit în septembrie 2004, când a fost testat pozitiv că a consumat cocaină. Londonezii i-au reziliat contractul la 29 octombrie şi a fost suspendat pentru şapte luni, timp în care a revenit în Italia, la Juventus. Scandalul din Italia a dus la retrogradarea echipei, iar Mutu a plecat la Fiorentina, unde s-a reîntâlnit cu Cesare Prandelli. A avut un prim sezon foarte bun, reuşind 16 goluri în 33 de meciuri, ceea ce a dus ca el să fie desemnat cel mai bun jucător străin din Serie A", se mai arată în articolul FIFA.

×
Subiecte în articol: magazin mutu