x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adriana Avram

Adriana Avram

de Mihaela Suciu    |    19 Mai 2006   •   00:00
Adriana Avram
VEDETE
Viata prezentatoarei stirilor de la Antena 3 se imparte intre serviciu si somnul de la ora 18:00

Stim ca ai venit la Antena 3 de la Suceava, prezinti stirile, te-ai maritat de curand. Ce anume nu stim despre parcursul tau profesional pana la Antena 3?
Cu mult inainte de Antena 3 am invatat despre curentul trifazic. Am terminat Facultatea de Energetica din Bucuresti si ma vedeam umbland cu cizme de cauciuc si cu casca pe cap pe marginea santurilor, pazindu-i pe muncitorii cu tigari in coltul gurii sa nu bea prea mult si sa nu fure conductori de cupru.

Cand am revenit la Suceava, societatea socialisa multilateral dezvoltata incepuse sa intre in descompunere, iar inginerii nu mai erau asa cautati ca altadata. Si pentru ca nu puteam sta in casa sa ma uit la diploma de inginer, mi-am incercat norocul la o firma infiintata in timpul capitalismului timpuriu. Doua luni, cred, m-am ocupat de contabilitatea primara a firmei, dar cand am vazut ca patronul lua bani din casa cand avea chef si ca facturile si chitantele existau, dar lipseau cu desavarsire, am preferat sa plec, ca sa fiu sigura ca ma voi putea bucura de libertate in continuare.

In ianuarie 1994 am castigat prin concurs un post de reporter la televiziunea prin cablu, singura televiziune din Suceava. Un reporter care era si redactor si care, nu peste mult timp, a ajuns reporter-redactor sef la Antena 1 Suceava. Faceam de toate. Mergeam pe teren, redactam stiri si prezentam emisiunea matinala, apoi jurnalele de stiri. Am realizat emisiuni medicale noua ani, emisiuni cu si despre personalitati din diferite domenii, cu si despre tineri talentati. In plus, de fiecare data cand se intampla ceva important, intram in direct pe postul central Antena 1.

Cum ai ajuns la Antena 3?
In 2004, la alegeri, am avut mai multe transmisii in direct la stirile Antena 1. M-a sunat Vlad Petreanu sa ma intrebe daca nu vreau sa vin la Bucuresti. Fara sa stau prea mult pe ginduri, am spus da. Vlad a zis: "Bine, te mai sun eu". Si m-a sunat. In martie 2005. Am venit in Baneasa, m-au machiat si mi-au intins parul ondulat, mi-au dat sa citesc niste texte si apoi am dat o proba de prezentare in studio. Atunci am aflat despre noul canal tv, Antena 3. In luna aprilie am aflat ca am fost acceptata, iar la 15 aprilie m-am angajat la Antena 3.

Am observat ca in fisa ta de prezentare apari ca editor-prezentator. Ce presupune acest lucru?
Ca editor, pot sa schimb textele care sunt citite de mine pe post si pot sa propun subiecte. Este, de fapt, munca de echipa.

Cum arata ziua ta, in conditiile in care prezinti dis-de-dimineata stirile?
Ziua mea e "jumatate zi, jumatate noapte". Ma trezesc la ora doua si plec la serviciu. Primele persoane cu care vorbesc sunt politistii. Aproape in fiecare noapte ma opresc sa verifice actele sau sa ma puna sa suflu in fiola. Ajung la serviciu la 3:15. Pana la 4:50 rasfoiesc ziarele, apoi citesc stirile din jurnal si fac diferite modificari in textele mele, astfel incat acestea sa sune bine si sa-mi fie usor sa le citesc, fara sa ma balbai. Prezint jurnalele de la 6:00, 8:00, 9:00, 10:00 si 11:00. Mai stau in redactie pana la 11:50, in caz ca se intampla ceva si trebuie sa facem o editie speciala de stiri. Apoi plec acasa, iar la ora 18:00 pentru mine "vine" noaptea.

Sotul tau a ramas la Suceava. Cum reusesti sa faci fata distantei?
Pai, la cum arata "ziua" mea de lucru, daca Sorin ar fi lucrat la Bucuresti nu ne-am fi vazut prea mult. Sorin vine joi seara in Bucuresti si pleaca duminica dimineata. Pe drum scrie materiale pentru radio, pentru "Jupanu", pentru radioul si saptamanalul din Bucuresti la care colaboreaza.

"Primele persoane cu care vorbesc sunt politistii. Aproape in fiecare noapte ma opresc sa verifice actele sau sa ma puna sa suflu in fiola"

"Daca Sorin (n.r. sotul Adrianei) ar fi lucrat la Bucuresti, nu ne-am fi vazut prea mult. De obicei, vine joi seara si pleaca duminica dimineata"

"Ma vedeam umbland cu cizme de cauciuc si cu casca pe cap pe marginea santurilor, pazindu-i pe muncitori" - Adriana Avram
×
Subiecte în articol: antena