x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Agentul FBI care l-a inspirat pe Martin Scorsese pentru filmul "Cârtiţa", condamnat pentru crimă

Agentul FBI care l-a inspirat pe Martin Scorsese pentru filmul "Cârtiţa", condamnat pentru crimă

09 Noi 2008   •   00:00


Un fost agent FBI care a protejat una dintre cele mai mari grupări mafiote din Statele Unite şi l-a inspirat pe Martin Scorsese pentru filmul "Cârtiţa", premiat cu Oscar, a fost acuzat de crimă, informează telegraph.co.uk.



Condamnarea lui John Connolly are legătură cu împuşcarea lui John Callahan, în 1982, un director de cazino care avea legături cu crima organizată. Se pare că acesta a fost asasinat după ce agentul FBI sub acoperire John Connolly a avertizat câteva grupări din Boston că acesta le va provoca neplăceri după ce va fi investigat.

Connolly, ce se confruntă cu sentinţa de închisoare pe viaţă, avea legături cu doi membri ai unor grupări interlope - James "Whitey" Bulger şi Stephen "The Rifleman" Flemmi - care erau informatori FBI de trei decenii.

Connolly a fost condamnat pentru că a primit de la cei doi mită în valoare de 235.000 de dolari pentru a-i proteja de acuzaţii de implicare în crima organizată şi în alte acţiuni în afara legii. Agentul a fost acuzat pentru că "scurgerile de informaţii" prin care avertiza grupările mafiote aveau, întotdeauna, drept consecinţă vărsări de sânge.

Cazul a fost considerat ulterior unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria FBI-ului şi a inspirat personajul interpretat de Matt Damon în filmul premiat cu Oscar, "Cârtiţa".

Filmul rezonează nu doar cu povestea adevărată a poliţistului corupt, dar şi cu cea a poliţistului sub acoperire care se infiltrează într-o grupare mafiotă. În film, personajul poliţistului este interpretat de Leonardo DiCaprio. În varianta reală, agentul care s-a infiltrat a devenit la rândul lui un criminal şi a făcut zece ani de închisoare.

Lungmetrajul "Cârtiţa", cu Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio şi Matt Damon în rolurile principale, produs şi distribuit de Warner Bros. Pictures, a avut încasări de 289,84 milioane de dolari la nivel mondial.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea