x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Al-Qaida îndeamnă viitoarea administraţie SUA să se convertească la Islam, ameninţând cu atentate

Al-Qaida îndeamnă viitoarea administraţie SUA să se convertească la Islam, ameninţând cu atentate

08 Noi 2008   •   00:00

Filiala irakiană a reţelei teroriste al-Qaida îndeamnă noua administraţie americană să se convertească la Islam şi să retragă trupele din Irak, în caz contrar ameninţând cu atentate, conform unei înregistrări audio difuzate după victoria lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale din SUA."Convertiţi-vă la Islam!", îi îndeamnă Organizaţia Al-Qaida din Irak "pe noii lideri de la Casa Albă şi pe aliaţii acestora din ţările creştine", într-o înregistrare audio de 23 de minute postată pe Internet şi citată de Corriere della Sera.

Mesajul este asumat de Abu Omar al Baghdadi - "emirul Statului islamic Irak", filiala irakiană a reţelei teroriste al-Qaida.

"Americani, retrageţi trupele din ţările noastre şi nu vă mai amestecaţi în afacerile noastre!", continuă Abu Omar al-Baghdadi în înregistrarea cu titlul "Mesaj adresat liderilor de la Casa Albă".

Chiar dacă înregistrarea începe cu mesajul "pace pentru cei care merg pe calea cea dreaptă", tonul se schimbă în scurt timp, liderul al-Qaida ameninţând Statele Unite cu atentate.

"Dacă veţi persevera în greşeli, veţi fi pedepsiţi cum s-a întâmplat în trecut", continuă al-Qaida.

"Clasa politică americană a ajuns în dificultate pentru că trebuie să recunoaşteţi că războiul opresiv împotriva ţărilor islamice a adus pierderi majore, iar diminuarea puterii şi criza economică reprezintă sfârşitul gigantului. Este un proces început prin binecuvântatul 11 septembrie şi confirmat prin forţa leilor din Irak care i-au forţat pe domnii americani să caute în gunoaie pentru a găsi mâncare", afirmă al Baghdadi.

Al-Baghdadi nu i se adresează doar lui Barack Obama, ci şi liderilor altor ţări occidentale, subliniind că "adepţii Islamului şi cavalerii Jihadului nu se lasă înşelaţi de Casa Albă, de Palatul Elysee sau de Kremlin".

"Retrageţi-vă pe teritoriile voastre şi nu vă mai implicaţi, nici direct, nici indirect, în afacerile ţărilor noastre!", cere liderul al-Qaida.

În acelaşi mesaj, organizaţia teroristă solicită eliberarea "prizonierilor din închisorile din Irak, Afganistan şi Cuba". Baza americană Guantanamo Bay, unde sunt deţinuţi suspecţi de terorism, se află pe teritoriul Cubei.

"Din cauza acestui război aţi învăţat că puteţi suferi pierderi economice importante în doar câteva zile", adaugă al Baghdadi, în opinia căruia criza financiară este o pedeapsă de la Allah.

"Sute de combatanţi de-ai noştri au omorât mii de militari de-ai voştri", încheie al Baghdadi, revendicând victoria în conflictul cu forţele americane din Irak.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea