x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alexandra Derevici

Alexandra Derevici

de Adrian Vaduva    |    14 Mar 2008   •   00:00

Este victoria totul în sport?  Cu siguranţă e obiectivul numărul 1 şi către el tind toţi participanţii la o competiţie. Dar n-aş fi atât de categorică în a spune că “e totul”.

Este victoria totul în sport?  Cu siguranţă e obiectivul numărul 1 şi către el tind toţi participanţii la o competiţie. Dar n-aş fi atât de categorică în a spune că “e totul”.

 Este adevărat că învin­gă­torul ia/merită totul?  Bineînţeles, locul 1 ia totul, dar asta poate fi o ches­tiune strict de moment. Nu e uşor să câştigi o competiţie, să fii cel mai bun, dar e foarte greu să te păstrezi în vârf, să îţi demonstrezi ţie şi celor din jur că nu a fost un accident. Pentru asta e nevoie de efort, de muncă, de sacrificiu şi atunci cu si­guranţă că “the winner takes it all”.

 Contează locul 2 sau e numai o cifră pentru statisticieni? Normal că da! E al doilea după cel mai bun, deci contează! Şi mai mult decât atât, e motivant, te ambiţionează să vrei mai mult.

 E mai importantă competiţia în sine sau doar locul 1 este tot ce contează? Dacă mă întrebi pe mine, competiţia în sine e cea mai importantă, asta face spectacolul. Un sportiv nu se luptă doar pentru bani şi faimă, ci şi pentru suporteri, care, normal, vor spectacol.

 Ce te-a învăţat sportul? În primul rând mi-a impus o anume disciplină. Îmi doresc să câştig întotdeauna, dar am învăţat să şi pierd, dacă este cazul. Pe de altă parte, spor­tul, pentru mine, înseamnă con­diţie fizică, sănătate.

 Care a fost cel mai dificil moment al vieţii? Din fericire, Dumnezeu m-a ferit de lucruri foarte rele, sunt recunoscătoare

că am avut un înger păzitor. Spun asta raportându-mă şi la necazurile pe care le-au păţit cei din jurul meu. Personal sunt mulţumită cu ce mi

s-a dat.

 Când crezi că vom avea o femeie comentatoare de fotbal? Nu cred că mai este mult până la momentul acela. Colega mea Ioana Cosma este exemplul viu că şi o femeie poate fi la fel de pregătită în acest domeniu ca şi cei deja consacraţi. Şi nu este singura femeie care poate discuta la orice oră şi cu oricine despre situaţia fotbalului românesc sau despre orice alt subiect legat de fotbal. Nu avem o femeie comentator, pentru că, poate, încă mai sunt prejudecăţi. Bărbaţii încă nu iau în serios o femeie în acest context. Eu sper că se va schimba situaţia.

 Ce-ţi trebuie pentru a fi un campion? Foarte multe, şi toate elementele contează la fel de mult.

Îţi trebuie talent, ambiţie, muncă, sacrificiu, renunţare, putere de revenire, noroc.

×
Subiecte în articol: vedete