x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alte vrăji acelaşi Potter

Alte vrăji acelaşi Potter

20 Iul 2007   •   00:00

Micul magician revine pe ecranele din Romănia. "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", al cincilea film din serie, ii readuce pe ecran pe Daniel Radcliffe şi Emma Watson in rolurile Harry Potter şi Hermione Granger.

Micul magician revine pe ecranele din Romănia. "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", al cincilea film din serie, ii readuce pe ecran pe Daniel Radcliffe şi Emma Watson in rolurile Harry Potter şi Hermione Granger. Regia ii aparţine britanicului David Yates, aflat pentru prima dată in ipostaza de regizor al unul film "Harry Potter", dar care va realiza şi următoarea peliculă din serie.

BOX OFFICE. Noua producţie, care a avut premiera la Londra la 3 iulie şi la Los Angeles la 8 iulie, va intra in decursul lunii iulie şi in cinematografele din peste 40 de ţări. In Romănia, pelicula se va lansa azi şi va fi distribuită de InterComFilm. Precedentele filme ale seriei au fost succese de box office in Romănia. De pildă, "Harry Potter şi Pocalul de Foc" a avut in 2005 circa 65.000 de spectatori, aflăndu-se pe locul şase in topul anual după numărul de spectatori, conform anuarului statistic al Centrului Naţional al Cinematografiei.

NEŞTIUTE. Dario Marianelli a fost iniţial rugat să compună coloana sonoră a filmului. Pentru rolul Lunei Lovegood, Evanna Lynch s-a "bătut" cu 15.000 de pretendente. Cerceii "ridiche" pe care Luna Lovegood ii poartă in film sunt făcuţi manual chiar de interpreta rolului. Helena Bonham Carter a trebuit s-o inlocuiască pe Helen McCroy in rolul lui Bellatrix Lestrange, intrucăt aceasta era insărcinată. Covorul din biroul profesorului Umbridge a fost făcut la comandă şi a costat 70.000 de dolari. Personajul lui Grawp este realizat cu o tehnologie nouă denumită Image Metrics, care permite unui computer să urmărească performanţele actorului in interpretarea oricărui personaj, virtual sau uman, viu sau mort. Se pare că rezultatul este unul superior oricărui procedeu de grafică realizată pe computer, care este costisitoare şi, totodată, necesită mult timp.

×
Subiecte în articol: cover story