x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andreea se intoarce la Iasi

Andreea se intoarce la Iasi

de Sebastian S. Eduard    |    05 Mai 2006   •   00:00
Andreea se intoarce la Iasi
VEDETE
In fine... numai pentru cateva zile cu ocazia Caravanei TVR 50

Dupa Timisoara, Caravana TVR 50 poposeste la Iasi. Acolo este si Andreea Marin Banica. Andreea, ai legatura...

Cand erai mica si te uitai la... singurul canal tv din Romania ce emisiuni urmareai?
Imi amintesc de gratia balerinelor pe care le vedeam in zilele de "sarbatoare nationala" - singura imagine care ma fascina, pur si simplu, eram prea copil sa realizez ca pana si coregrafia trupelor de balet era uneori cenzurata, am aflat mult mai tarziu, cand m-am maturizat destul cat sa inteleg sistemul - de altfel, imaginea unei balerine este cea care a trezit in mine dorinta de a ma afla, candva, pe micul ecran. Imi mai amin-tesc asteptarea celor 5 minute de desene animate de la sfarsit de saptamana, aveam un intreg ritual de pregatire pentru acest moment si sufeream cumplit daca-l pierdeam cumva din neatentia parintilor - realizez astazi cat de inconstient de fericiti sunt copiii zilelor noastre, nici nu realizeaza cat de pretioasa este libertatea pe care o respira. In rest, am imaginea manifestatiilor din zilele de 23 august si pe cea a cuplului Ceausescu sosit intr-o buna zi in orasul meu, iar eu trebuia sa ma indrept catre ea cu un buchet de flori, eram la gradinita pe atunci, am repetat intens momentul, am inaintat cu emotie pana in fata Elenei si... am ratat, pentru ca m-am speriat de ea si m-am intors in fuga din drum. Nu e o gluma, probabil pentru parintii mei n-au urmat niste zile placute...

Emisiunea "Surprize, surprize" te tine in Capitala. Cat de des iti mai vizitezi prietenii de la Iasi si Roman?
De curand am fost la Roman pentru a-mi vizita bunicul, fratele si parintii, iar la Iasi merg cand pot, pentru ca am prieteni de care mi-e dor.

Ce inseamna pentru tine aceasta intoarcere in Moldova?
Acolo e copilaria si tineretea mea, acolo imi sunt radacinile. Pana de curand, v-as fi raspuns ca Moldova e singurul loc ce inseamna "acasa" pentru mine. De curand, insa, am redefinit cuvantul, descoperindu-l altfel: acasa e unde e dragostea mea.

Ce surprize ne pregatesti cu ocazia transmisiunii? Atat cat poti sa ne spui...
Echipa care lucreaza la proiectul Caravana TVR 50 a pregatit multe momente extraordinare pentru publicul de acolo si din toata tara. Caravana sta in Iasi de vineri, 5 mai, pana duminica seara, mai exact in Piata Palatului Culturii. Ce surprize ofera? Muzica de toate genurile - populara, rock, muzica de club - , dans, proiectii, oameni minunati care au pornit din Iasi sau din Moldova de dincoace si de dincolo de Prut si au intrat in istorie. Oameni al caror destin este legat sub o forma sau alta de istoria de 50 de ani a Televiziunii Romane. Sunt personalitati din toate domeniile, din sport, muzica, litere, actori. Din pacate, unii dintre acesti oameni minunati nu mai sunt astazi printre noi decat prin ceea ce au lasat in urma lor, insa nu au fost uitati. Este vorba despre Iosif Sava, Alexandru Stark si Liviu Tudan. O sa-i vedeti acolo pe Nicu Alifantis, Sofia Vicoveanca, Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Mihai Malaimare, Zoe Dumitrescu Busulenga, Doina Melinte. Nu vreau sa divulg toate numele, dar va garantez ca publicul va avea o surpriza placuta.

Ce planuri de vacanta ai dupa ce termini actualul sezon din "Surprize"?
Ati spus cuvantul magic "vacanta"? La mine nu vine atat de curand, din pacate. "Surprizele" sunt doar o parte, cea "vazuta", a muncii mele. Sunt multe de facut dincolo de surprizele frumoase ale vietii, si asta inseamna ca... trebuie sa merit, inainte de toate, o vacanta.

"Pana de curand, v-as fi raspuns ca Moldova e singurul loc ce inseamna «acasa» pentru mine. De curand, insa, am redefinit cuvantul, descoperindu-l altfel: acasa e unde e dragostea mea." - Andreea Marin
×
Subiecte în articol: iasi