x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Au forţat ieşirea din România ascunşi printre buşteni

Au forţat ieşirea din România ascunşi printre buşteni

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Ian 2008   •   00:00

12.10 Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac, Arad, au reţinut, marţi spre miercuri noapte, 22 de cetăţeni din Republica Moldova, care au încercat să iasă din ţară, ascunşi în remorca unui automarfar care transporta buşteni.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac, Arad, au reţinut, marţi spre miercuri noapte, 22 de cetăţeni din Republica Moldova, care au încercat să iasă din ţară, ascunşi în remorca unui automarfar care transporta buşteni.

 

INTERVENŢIE. Poliţiştii de frontieră români care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de ieşire din ţară în comun cu grănicerii unguri, au avut suspiciuni legate de lipsa unui sistem de închidere a remorcii unui automarfar. Din documentele de însoţire ale mărfii rezulta că automarfarul transporta 13 bucăţi de buşteni dintr-o localitate de pe raza judeţului Arad cu destinaţia Austria. „Poliţiştii de frontieră, pe baza analizei de risc au trecut la un control amănunţit al automarfarului şi au descoperit 22 persoane ascunse, care aveau asupra lor paşapoarte moldoveneşti, dintre care 20 de femei şi doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 58 de ani. Din studiul paşapoartelor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că aceştia au intrat legal în ţară, prin mai multe puncte de frontieră şi la date diferite“, a precizat, miercuri, comisar Florin Oprişa, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Arad. Şoferul automarfarului, cetăţeanul român Levente S., (40 ani) a declarat că nu are cunoştinţă de modul în care cele 22 persoane au ajuns în automarfar. El a spus că la plecarea în cursă a închis personal uşile compartimentului de marfă şi prelata, fără să observe vreo persoană ascunsă. Pe traseul spre ieşirea din ţară a oprit lângă o staţie de combustibil, unde a lipsit de lângă automarfar aproximativ două ore. Cetăţenii moldoveni au declarat că în acel loc s-au urcat în automarfar, ajutaţi de două persoane a căror date de identitate nu le cunosc. Moldovenii au mai susţinut că intenţionau să se deplaseze în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă. În acest caz s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, celor 22 de cetăţeni moldoveni, şi de trafic de migranţi şoferului automarfarului. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor şi a locului în care cei 22 cetăţeni moldoveni s-au urcat în automarfar.

 

×
Subiecte în articol: magazin