x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Au vrut să treacă graniţa ascunşi în dulapul bucătarului

Au vrut să treacă graniţa ascunşi în dulapul bucătarului

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Feb 2008   •   00:00
Au vrut să treacă graniţa ascunşi în dulapul bucătarului

11:06 • Opt cetăţeni moldoveni au fost prinşi, miercuri seară, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, când încercau să iasă ilegal din România, ascunşi în trenul internaţional Bucureşti-Praga, în dulapurile cu veselă din vagonul restaurant, informează Mediafax.

Opt cetăţeni moldoveni au fost prinşi, miercuri seară, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, când încercau să iasă ilegal din România, ascunşi în trenul internaţional Bucureşti-Praga, în dulapurile cu veselă din vagonul restaurant, informează Mediafax.

METODĂ INEDITĂ. Moldovenii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Curtici, care au făcut un control de rutină în tren. Grănicerii au avut suspiciuni când au văzut lacăte pe două dulapuri, iar însoţitorul de vagon era agitat şi a refuzat, în primă fază, să le descuie.În dulapuri, grănicerii au găsit doi bărbaţi şi şase femei cu vârste între 21 şi 56 de ani. “Este o metodă cu totul inedită prin care se încercă ieşirea ilegală din ţară. De regulă se ascundeau în podurile vagoanelor sau sub vagoane”, a declarat, joi, Florin Oprişa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad. Însoţitorul de vagon a susţinut, în faţa anchetatorilor, că a fost ameninţat cu cuţitul de către moldoveni ca să-i ascundă şi că nu a primit bani pentru a-i ajuta să iasă din România. În urma cercetărilor s-a stabilit că moldovenii au intrat legal în România. Asupra lor au fost descoperite şi patru cărţi de identitate false. Moldovenii, care au spus că intenţionau să ajungă în Italia pentru a-şi căuta de lucru, sunt cercetaţi pentru tentativă de trecre ilegală a frontierei, însoţitorul de tren fiind şi el în cercetări pentru a se stabili dacă a fost complice. În urma incidentului, vagonul restaurant a fost oprit pe teritoriul României, pentru cercetări, în timp ce restul garniturii de tren şi-a continuat drumul spre Praga.

×
Subiecte în articol: magazin