x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto - Ce se mai vinde in Romania?

Auto - Ce se mai vinde in Romania?

de Sebastian S. Eduard    |    25 Aug 2006   •   00:00
Auto  -  Ce se mai vinde in Romania?

Acolo - reduceri cu 1.000 de euro. Dincolo - 2.000. Alta firma iti da cinci ani garantie. Alteia ii face reclama vecinul de la cinci, pisalogul ala, da’ poate ca se pricepe, ca e mecanic. Ce sa-ti cumperi? Admitand ca anul asta ai taiat marea de pe lista, ca in sfarsit aia mare a crapat si ti-a lasat parceluta iei, pe care o vinzi… Ce sa cumperi? Ce cumpara altii in materie de masini? Sa vedem…

CRESTERE. Vanzarile de autoturisme noi pe piata romaneasca au avansat cu 12,4% in primele sapte luni ale acestui an fata de intervalul similar al anului trecut, la 145.154 de unitati, potrivit datelor transmise de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Automobile Dacia a consemnat vanzari in stagnare. Compania a vandut 60.537 de masini, cu 248 mai mult ca in perioada ianuarie-iulie 2006, inregistrand o cota de piata de 41,7%, in scadere cu cinci puncte procentuale. Vanzarile Daewoo s-au restrans cu 6,5%. Cota de piata a producatorului de la Craiova s-a diminuat cu aproape doua puncte procentuale, pana la 9,4%.

Pe segmentul de import conduce, ca si in primele sapte luni din 2005, Renault, cu vanzari in scadere cu 5,3%, pana la 11.834 de unitati. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate, ca si anul trecut, de Skoda, cu vanzari in crestere cu 35,9%, respectiv de Volkswagen, cu un avans de 40,9%. Peugeot s-a mentinut pe pozitia a patra, urmat de Opel, care a urcat o pozitie, dupa ce a facut trocada cu Ford.

TOP. In clasamentul pe modele conduce, ca si in 2005, Renault Clio - 7.535 de unitati, urmat de Skoda Octavia Tour - in urcare doua pozitii, pana la 3.810 unitati. Renault Megane a coborat o pozitie, pana pe locul al treilea, iar pe patru e Skoda Fabia

LA VOLAN
NOI MODELE. Auto Italia Impex SRL, importatorul general al marcii Alfa Romeo, a lansat pe piata romaneasca modelele Brera si Spider. Importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong si Maserati estimeaza pentru acest an vanzari in crestere cu 20% fata de anul trecut.

INSOLIT. Si ca vorbeam de italieni, un sofer de camion din Italia si-a amenintat un coleg german cu o arma de jucarie, taman in timpul unei manevre de depasire pe autostrada A3 (Bavaria). Incidentul s-a terminat, asa cum se cuvine, la politie.

70 DE AMENZI. Si apropo de politie, cat de ghinionist sa fii ca sa iei 70 de amenzi… numai pentru viteza? Americanca Francesca Cisneros, de profesie broker, in varsta de 32 de ani, a incasat nu mai putin de 70 de amenzi de viteza in cinci luni. Femeia risca penalitati de 11.000 de dolari si suspendarea permisului…

TEHNOLOGII-HIBRID. O alianta in domeniul cercetarii, formata de constructorii auto General Motors, BMW si DaimlerChrysler intentioneaza sa investeasca peste un miliard de dolari in dezvoltarea unei tehnologii hibride pentru autovehicule. GM va utiliza sistemul la sfarsitul anului 2007, pe vehiculele de teren Chevrolet Tahoe si GMC Yukon.
×