x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto - Dacia Logan

Auto - Dacia Logan

06 Oct 2006   •   00:00

Dupa Prestige de 105 CP, pe piata intra modelul MCV

Click pt a mari imaginea
Dupa Prestige de 105 CP, pe piata intra modelul MCV

Luna septembrie a fost una plina pentru Automobile Dacia. Dupa lansarea la Bucuresti a noului Logan Prestige, versiunea de 105 CP, saptamana trecuta a fost lansat la Paris modelul break.

Modelul Logan MCV (Multi Convivial Vehicle) are o caroserie tip break si pana la sapte locuri si va fi comercializat din aceasta luna in Romania si de la inceputul anului viitor pe principalele piete europene. Masina se bazeaza, ca si Logan Berlina, pe platforma B a aliantei Renault-Nissan, dar este putin mai lunga. Preturile noului vehicul vor fi cuprinse intre 8.200 de euro si 11.600 de euro, cu toate taxele incluse.

Vehiculul are si sisteme laterale suplimentare de protectie, garda la sol inaltata, scut de protectie sub grupul moto-propulsor, precum si un nou dispozitiv de etanseitate la praf pentru cutia de viteze si transmisie, pentru a putea circula in conditiile unor sosele degradate.

VARIANTE. Motorizarile pe benzina sunt cele disponibile si pe varianta berlina, respectiv 1,4 litri si 75 de cai putere, 1,6 litri si 90 de cai putere si cel mai recent introdus propulsor, de 1,6 litri, 16 supape si 105 cai putere. Motorul diesel de 1,5 litri si 70 cai putere este cel utilizat la berlinele Logan vandute pe pietele vest-europene, pe piata romaneasca fiind disponibila doar varianta de 65 de cai putere.

In configuratia cu cinci locuri, volumul portbagajului este de 700 de litri, iar in cea cu sapte locuri de 200 de litri. Accesul la cele doua locuri de pe al treilea rand de scaune se face prin doua portiere spate, asimetrice.

Piete auto

Viitoarele piete pentru MCV, dupa Romania, sunt de la Spania la Turcia si unele din Africa si din America Latina. P
roductia Logan a inceput in 2004 la Pitesti, automobilul fiind produs si in Rusia din aprilie 2005, precum si in Maroc si Columbia din a doua jumatate a anului 2005. Logan va fi produs in curand in Iran, iar apoi in India si in Brazilia in 2007. Versiunea din India va avea volan pe partea dreapta.
In unele tari europene, precum si in Rusia, Columbia, Venezuela si Ecuador, modelul este comercializat sub marca Renault.

NEWS
DESIGN FRANCEZ. Cam asa arata noul TS 07, o masina sport de 2 litri, care dezvolta 200 CP la 7.000 rpm. Extrem de usoara, din materiale de prima mana, automobilul a fost desenat de Gregory Gambara, cel care a lucrat cu firmele franceze de peste 15 ani.

DIESEL, LA APOGEU. Vanzarile de automobile cu motoare diesel pe piata europeana s-ar putea apropia de limita maxima, intrucat standardele tot mai riguroase privind emisiile de gaze cu efect de sera determina cresterea costurilor de productie si, implicit, a preturilor modelelor de acest tip. Ponderea vehiculelor cu motoare diesel pe piata auto europeana a crescut de la 32% in anul 2000 la circa 50% in prezent. Cu toate acestea, popularitatea vehiculelor cu motoare diesel ar putea creste pe alte piete, apreciaza o serie de reprezentanti ai sectorului auto, prezenti la Salonul Auto de la Paris.

SOFER LA 3 ANI. Un baietel de 3 ani a cumparat o masina in valoare de 9.000 de lire sterline prin e-Bay, folosind calculatorul mamei sale, relateaza cotidianul britanic "The Sun". Parintii lui Jack Neal au descoperit ca licitatia fiului lor a avut succes cand au primit un mesaj de felicitare de la site-ul de licitatii online e-Bay. Baietelul a cumparat o masina Nissan Figaro de culoare roz. A doua zi, el le-a spus parintilor ca a cumparat un autoturism, insa acestia… nu l-au crezut.
×
Subiecte în articol: litri logan