x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto Gadget - Brando Mobile Phone Telescope

Auto Gadget - Brando Mobile Phone Telescope

de Dan Dinu    |    05 Ian 2007   •   00:00

Zoom optic de pana la 6X pentru telefonul tau mobil

Zoom optic de pana la 6X pentru telefonul tau mobil

Acum, ca telefoanele au inceput sa fie din ce in ce mai destepte si sa aiba o rezolutie din ce in ce mai mare, singura problema ramane aceea cu zoom-ul optic pe care acestea nu il pot incorpora fara sa creasca diametrul telefonului considerabil.

Gadgetul lansat de magazinul de accesorii mobile Brando, aparent, este in stare sa rezolve acest neajuns folosind un telescop detasabil, momentan numai pentru telefoanele mobile create de Nokia si Sony-Ericsson.

Acestia au creat asa-zisele "obiective" pentru telefoanele mobile din seriile N70, N72, 6230, 6230i, 6680, 6600, 6630, 7610 si 6681 ale companiei de telefoane Nokia si pentru seriile K750i, W800i, W810i, W550i, si W600i ale mobilelor create de Sony- Ericsson.

Design-ul este unul foarte interesant, mai ales ca atunci cand este atasat telescopul face mobilul sa arate ca o camera veche cu film pe rola, in miniatura. Pentru a putea monta obiectivul pe mobil, este necesara inlocuirea capacului din spate cu cel din pachet, pentru a putea fixa telescopul pe camera telefonului.

Focalizarea se poate face manual sau cu ajutorul ecranului telefonului. Desi momentan obiectivele sunt disponibile numai pentru Nokia si Sony-Ericsson, ne putem astepta la o crestere rapida a mobilelor pe spatele carora pot fi montate aceste gadgeturi, deoarece singura modificare necesara este adaugarea montajului telescopului pe camera telefonului.

Pretul unui astfel de obiectiv este de numai 19$, dar problema este ca, pentru moment, poate fi achizitionat numai online, de pe site-ul lor.

NEWS
"CASCA" BLUETOOTH. Cu siguranta, multi dintre noi tinem minte telefoanele din casa bunicilor, cu un receptor mare si negru. Acum ai ocazia sa imbini vechiul cu Bluetooth-ul si sa iti achzitionezi o casca wireless pentru telefonul mobil sub forma unui receptor de telefon fix, pentru a usura comunicarea dintre tine si bunicii dintr-o zona rurala unde convorbirile prin telefonia fixa inca se desfasoara sub forma unei conferinte intre tine, centralista si cei dragi. Casca este compatibila Bluetooth 1.0, 1.1, si 1.2, iar pachetul contine un cablu USB pentru reincarcare si instructiuni in engleza, asa ca un dictionar ar fi ideal pentru o folosire eficienta de catre bunici.

IMPRIMANTA ULTRASUBTIRE. Se pare ca in ziua de azi toate gadgeturile tind sa se subtieze, nu ca numar, ci ca marime. Compania Brother, fara nici un grad de rudenie mascat, tocmai a anuntat lansarea MPrint MW-260, cu dimensiuni de numai 160 x 210 x 18.5 mm si o greutate de 500 g, stabilind un nou standard pentru printarea portabila. Aceasta face parte din categoria imprimantelor portabile cu conectivitate wireless, datele putand fi transferate prin tehnologia Bluetooth sau IrDA. Are o rezolutie de 300x300 dpi si o viteza de imprimare de 20 ppm. Singurul inconvenient al acesteia ar fi marimea colii de hartie, care se limiteaza la formatul A6.
×