x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto/Gadget - Nokia6110 Navigator

Auto/Gadget - Nokia6110 Navigator

de Dan Dinu    |    23 Feb 2007   •   00:00
Auto/Gadget - Nokia6110 Navigator

Telefon mobil cu un GPS mai destept

Telefon mobil cu un GPS mai destept

Nokia a lansat cu ocazia evenimentului 3GSM, cum era de asteptat, un nou telefon. Acesta se numeste 6110 Navigator si pare sa fie un telefon mobil cu GPS creat special pentru persoanele care se pierd la tot pasul.

CARACTERISTICI. Navigatorul celor de la Nokia nu se indeparteaza foarte mult de la reteta unui PDA standard cu telefon, acesta avand o camera de 2 megapixeli, ecran QVGA de 5,5 cm si Bluetooth. Dar pe langa toate facilitatile pe care le poti gasi la orice Pocket PC, acesta are si cateva care il scot in evidenta, unele dintre ele avand posibilitatea de a initia apeluri video si un sistem GPS asistat.

GPS. Sistemul AGPS (Assisted Global Positioning System) cu care vine echipat terminalul mobil foloseste tehnologia broadband mobila HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) pentru a realiza un traseu updatat in timp real, avand acces la puncte-cheie ale orasului respectiv, cladiri importante si chiar restaurante, gadgetul sugerand chiar daca e mai avantajos sa mergi pe jos sau cu masina.

Pretul unui astfel de telefon cu GPS este de 450 de euro si vine cu o harta locala preinstalata a orasului de unde este achizitionat, pentru navigare instantanee. Hartile si continutul aditional pot fi descarcate de pe internet direct in telefon contracost, iar in combinatie cu factura la abonamentul HSDPA, cu siguranta in cateva saptamani costurile de utilizare a facilitatilor vor depasi pretul telefonului.

Motorola MOTORIZR Z8

De cand departamentul de branding al companiei Motorola a luat-o razna si a inceput sa adauge prefixul MOTO tuturor telefoanelor produse de ei, se pare ca mobilele lor nu au avut un succes foarte mare. Acest lucru tine sa se schimbe, deoarece compania tocmai a lansat MOTORIZR Z8.

Designul mobilului este foarte interesant, acesta fiind curbat dupa forma anatomica a fetei, iar sistemul glisant completeaza perfect structura telefonului. Mobilul este echipat cu o memorie interna de 90 de mega, un slot SD, camera de 2 megapixeli cu un zoom de 8X si conectivitate HSDPA. Ecranul de 5,5 cm si bluetooth-ul sunt alte doua elemente importante, fiind combinatia perfecta pentru a vizualiza fisiere video.

NEWS
CEAS SI TELEFON MOBIL. Dupa ceva intarzieri, compania Australian SMS Technology s-a hotarat ca e timpul sa lanseze mult anuntatul telefon mobil sub forma unui ceas de mana. Aceasta a anuntat lansarea ceasului cu telefon in vara lui 2006. Aparent, ceasul telefon are o memorie interna de 64 de mega, functionalitate SMS integrala, Bluetooth, modem incorporat, iar in stand-by are o autonomie de 80 de ore. Dimensiunile acestui ceas, sau telefon, sunt de 43 x 56 x 14,8 mm, iar ecranul are 25,6 mm, fiind extrem de mic pentru un telefon mobil si destul de compact pentru un ceas cu ecran color. Data lansarii este 25 martie.

CIFRU PENTRU IPOD. Daca iti este teama sa nu ramai fara pretioasa colectie de muzica si fara companionul cel mai de seama al melomanului, atunci sigur ai nevoie de un cifru antifurt pentru iPod-ul tau. Acesta are un locas special creat pe designul playerului si, odata inchis, poate fi lasat in siguranta oriunde... sau aproape oriunde. Cifrul are cifre cifre si codul, teoretic, ar fi imposibil de ghicit, deoarece nimeni nu ar sti ca acesta e anul nasterii tale. Inca nu se stie cand va fi disponibil pe piata sau pretul de vanzare, dar cu siguranta cei care tin la banii dati pe iPod-ul lor vor plati cat este nevoie sa le tina aproape de ei in orice situatie.
×
Subiecte în articol: telefon