x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto Gadget - Nokiaa lansat 4 noi mobile

Auto Gadget - Nokiaa lansat 4 noi mobile

de Dan Dinu    |    08 Dec 2006   •   00:00

Telefoanele 6290, 6086, 6300 si 2626

Telefoanele 6290, 6086, 6300 si 2626

Cu ocazia zilei pietei de capital a firmei finlandeze, Nokia a decis sa lanseze nu unul, ci patru telefoane noi. Desi lansate in acelasi timp, acestea au propriul lor segment de piata si variaza de la mobile "fashion" pana la mobile 3G si UMA (Unlicensed Mobile Access) pentru apeluri "VoIP over WiFi". Vicepresedintele executiv Kai Oistamo a declarat ca aceste produse subliniaza dorinta de a oferi consumatorilor o gama larga de mobile, pentru a satisface stilul lor de viata si bugetul.

NOKIA 6300. Este un mobil "mid-range" din otel inoxidabil si are mai putin de 13,1 mm grosime. Acesta include o camera foto de 2 megapixeli, un ecran color de 5 centimetri, mp3-player si radio FM. Pretul pentru un astfel de telefon este de 250 de euro.

NOKIA 6086. Un telefon cu camera, quad-band GSM si UMA, care iti da posibilitatea de a sta conectat indiferent de situatie. Telefonul are o camera VGA cu care poate si inregistra, video player, si poate rezista pana la 5 ore de convorbiri. Pretul este de 200 de euro.

NOKIA 2626. Se vrea un telefon mobil color si colorat, pentru cei care simt curentul celor mai noi trenduri. Telefonul vine in culori foarte indraznete si include si un radio FM. Are un pret de 75 euro.

NOKIA 6290. E un smartphone 3G, bazat pe a treia editie a platformei "series 60". Caracteristicile lui 6290 includ o camera de 2 megapixeli, un ecran QVGA de 5,5 cm, mp3-player, e-mail. Pretul: 325 de euro.

Mvix Wireless HD Media Center

Compania coreeana Unicorn Information System a lansat o incastrare pentru harddisk-uri cu interfata LAN si Wireless. Pana acum este singurul media center cu conectare Wi-Fi si este o metoda mult mai convenabila de a-ti transfera fisierele media de pe calculator direct in Media Center, fara a mai fi nevoie sa intinzi cabluri pana in sufragerie pentru a vedea filmul cu James Bond pe TV, in High-Definition.
Acesta foloseste un sistem de operare ucLinux si poate face upsampling pana la 1920 x 1080i. Suporta formatele audio MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, DTS si formatele video DivX, AVI, Xvid, MPEG, VCD, DVD, WMV-9, TP, TS si TRP.

NEWS
TELEVIZOR WI-FI. Samsung are un nou televizor cu plasma pe care se pregateste sa il lanseze la CES (Consumer Electronics Show) anul viitor. HP-T5064 este un televizor cu o diagonala de 50 de inch si iti da posibilitatea de a face streaming direct de pe calculator pe tv prin Wi-Fi, fara a mai fi nevoie de cabluri sau adaptoare. Cei de la Samsung au mai inclus de asemenea si un hard disk in televizorul ce urmeaza sa fie lansat, pentru a putea stoca ceea ce trimiti de pe calculator la tv. Totusi, se pare ca acestuia ii lipseste un Media Center in toata regula, care sa gestioneze mai bine fisierele video sau audio.

HARTIA CARE SE AUTOSTERGE. Hartia se consuma foarte des in birourile din intreaga lume, si daca se intampla sa gresesti sau sa mai vrei sa adaugi ceva intr-un memo, trebuie neaparat sa schimbi si foaia si sa iti pui din nou imprimanta la lucru. Cei de la Xerox au inventat o coala de hartie, special pentru astfel de situatii. Aceasta este tratata cu un chimical special, care face ca foaia de hartie sa se stearga in 24 de ore de la imprimare. Acest proces de "reciclare" a hartiei poate fi de asemenea grabit in cazul in care nu ai timp de pierdut, prin simpla trecere a ei prin imprimanta din nou.
×