x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Autorităţile turce cer o acţiune judiciară împotriva ducesei de York după documentarul acesteia despre orfelinatele tucrceşti

Autorităţile turce cer o acţiune judiciară împotriva ducesei de York după documentarul acesteia despre orfelinatele tucrceşti

20 Noi 2008   •   00:00

Agenţia turcă pentru Servicii Sociale cere judecarea ducesei de York, Sarah Ferguson, după realizarea documentarului televizat despre situaţia din orfelinatele turce, relatează Sky News.



Guvernul turc a acuzat-o pe Ferguson că afectează imaginea ţării, în efortul de blocare a ambiţiilor europene ale Turciei.

Documentarul britanic, filmat cu camera ascunsă, evidenţia condiţiile precare în centre turce de reabilitare a copiilor cu probleme mentale.

Ca reacţie, Agenţia turcă pentru Servicii Sociale şi Protecţia Copilului a depus o reclamaţie la Parchetul General din Ankara.

Potrivit agenţiei Anatolia, Ferguson şi doi jurnalişti sunt acuzaţi de "obţinerea ilegală a unor imagini" şi "intruziune în viaţa privată".

Uniunea Europeană a denunţat în mod repetat încălcări ale drepturilor omului în Turcia, subliniind că acestea reprezintă obstacole în calea aderării la blocul comunitar.

Documentarul "Duchess and Daughters – Their Secret Mission" ("Ducesa şi fiicele - misiunea lor secretă") le prezintă pe ducesa de York, Sarah Ferguson, împreună cu fiicele ei, prinţesele Beatrice şi Eugenie, în vizită în cămine pentru copii cu dizabilităţi din Turcia şi România. Documentarul a fost realizat în colaborare cu jurnalistul Chris Rogers.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea