x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barack Obama vine să se plimbe prin Europa

Barack Obama vine să se plimbe prin Europa

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Ian 2009   •   00:00

Dublura din ceară a preşedintelui american ales Barack Obama ''s-a instalat'' oficial în mai multe capitale europene încă de joi. Evenimentul se produce cu câteva zile înainte ca adevăratul Obama să-şi preia mandatul la Washington, în 20 ianuarie, scrie Agerpres.



La Berlin, în cel mai nou muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds, preşedintele american ales, cu un zâmbet larg, stă cu mâinile încrucişate pe piept între cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy. O statuie similară din ceară a lui Obama este expusă la Muzeul Madame Tussauds din Amsterdam, în timp ce statuia lui Bush a fost scoasă afară pe uşă cu tot cu bagaje. ''Nu-l mai aducem înapoi aici'', a declarat un purtător de cuvânt al muzeului, Annemick Dolfin, despre statuia din ceară a lui Bush, adăugând: ''Merge la arhivă''.

Scoasă afară, statuia lui Bush a stat pe trotuar în faţa Muzeului din Dam Square timp de circa 90 de minute. La Londra, statuia din ceară a lui Obama a fost instalată tot joi, ea fiind expusă într-o machetă a Biroului Oval de la Casa Albă. Nici muzeul de la Berlin şi nici din cel de la Londra nu intenţionează însă să scoată afară statuia de ceară a lui Bush.

×
Subiecte în articol: lumea