x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Berlusconi pregăteşte un decret împotriva imigranţilor care comit infracţiuni

Berlusconi pregăteşte un decret împotriva imigranţilor care comit infracţiuni

de Nicoleta Craciun    |    21 Apr 2008   •   00:00
Berlusconi pregăteşte un decret împotriva imigranţilor care comit infracţiuni

Reprezentanţii Ligii Nordului îi cer lui Silvio Berlusconi, să parafeze, în prima şedinta a noului Guvern, un decret privind infracţionalitatea, dupa incidentul de la Roma, comis de un român, iar Berlusconi a dat asigurări partenerilor săi că cererile Ligii Nordului vor fi respectate

Reprezentanţii Ligii Nordului îi cer lui Silvio Berlusconi, cîstigătorul alegerilor legislative din Italia, să parafeze un decret privind infracţionalitatea, în prima şedinta a noului Guvern, dupa incidentul de la Roma, comis de un român, informeaza Il Tempo în ediţia de luni.

Cererea oficială a venit din partea secretarului Ligii Nordului, Roberto Calderoli, care a lansat un "apel puternic" către Berlusconi, pentru ca acesta să intervină cît mai curînd posibil pentru soluţionarea problemei de securitate a Italiei în raport cu imigranţii.

Calderoli i-a cerut lui Berlusconi să desemneze rapid miniştrii noului Cabinet şi să ia măsuri rapide de intervenţie. "Prevederile Constituţiei sunt bine delimitate şi foarte clare, dar este urgent şi absolut necesar să facem faţă problemei de securitate, pentru că orice zi de întîrziere înseamnă o victimă în plus care ar fi putut fi evitată" a spus secretarul Ligii Nordului, partid care l-a susţinut pe Berlusconi în alegerile legislative.

Odată desemnat Guvernul, trebuie aprobate imediat prevederile necesare pentru combaterea criminalităţii. Calderoli a făcut apel şi la reprezentanţii din opoziţie, "o astfel de problemă are nevoie de sprijinul tuturor, pentru a înţelege că lucrurile s-au schimbat".

Berlusconi a dat asigurări partenerilor săi că cererile Ligii Nordului vor fi respectate, în timp ce purtatorul său de cuvînt, Paolo Bonaiuti, a subliniat că cererea de măsuri pentru sporirea siguranţei în Peninsulă "sînt un obiectiv al programului de guvernare" al liderului Partidului Poporul Libertăţii. Potrivit declaraţiilor acestuia, Berlusconi va parafa un decret de tipul celui solicitat, în primele şedinţe ale Cabinetului său.

După ce tînăra de origine africană a fost înjunghiată şi violată de un român, tema siguranţei a devenit motivul unei lupte acerbe între cei doi candidaţi la primăria Romei, Francesco Rutelli şi Gianni Alemanno. Candidatul Partidului Democrat care iniţial a declarat că va anunţa măsurile de siguranţă înainte de vot, afirmînd că va organiza centre pentru consilierea femeilor, pentru ca acestea să ştie cum să ceară ajutor, a revenit luni asupra declaraţiei nuanţînd "trebuie să fim foarte riguroşi împotriva delincvenţilor". Afirmatiile sale intervin după ce contracandidatul său declarase că măsurile sale sunt "umilitoare" pentru italience.

Maurizio Gasparri, unul dintre liderii PDL (Poporul Libertatii) a propus extrădarea imediată a imigranţilor clandestini şi a romilor din capitală iar Alemanno, candidatul partidului la Primaria Romei, a propus "toleranţă zero" şi suplimentarea carabinierilor în zonele de risc ale oraşului.



După violul comis de un roman italienii fac raiduri la periferia Romei

În zona gării La Storta, unde Ioan Rus a înjunghiat şi violat o studentă africană şi unde locuiesc mai mulţi imigranţi români, consideraţi "cei mai periculoşi dintre străini", carabinierii vor efectua, luni, raiduri la periferia Romei, informeaza agenţia Ansa.

Poliţistii italieni au nevoie de întăriri pentru a efectua mai multe raiduri în zona în care a fost atacată tînăra originară din Lesotho, inclusiv în trenurile din staţia La Storta.

Nici unul dintre românii care locuiesc în zonă nu a putut oferi informaţii privind baraca în care a locuit, pînă joi noapte, Ioan Rus, cetaţeanul român acuzat de viol şi tentativa de omor.

Multe dintre persoanele care locuiesc în zonă susţin că aceste controale ar trebui intensificate şi ar trebui să vizeze în primul rînd trenurile. "Înainte de cercercetarea şi supravegherea zonei trebuie efectuate controale importante în trenuri, pentru că noaptea beţivii merg pe gratis fără probleme. (...) Aici nu au barăci, dar în mijlocul cîmpului cu siguranţă oamenii aceştia stau în corturi" a declarat unul dintre localnici.

Atacul este lansat în primul rînd împotriva noilor cetăţeni comunitari proveniţi din România. "Nu îmi place să generalizez, dar de cele mai multe ori românii sunt responsabili pentru actele de violenţă. În seara aceasta voi cere să fiu însoţită în drumul spre casă(...) La Roma trăiesc mii de filipinezi şi chinezi dar niciodată nu am auzit să fi violat pe cineva", a declarat Caterina, o tînără în vîrstă de 27 de ani, care locuieşte în apropierea gării La Storta.

Staţia feroviară La Storta se învecinează cu o zonă rezidenţială pe o parte şi cu un cîmp cultivat, pe cealaltă parte. Pentru a ajunge în această mică piaţă trebuie traversată Via Cassia, un drum nu foarte frecventat dar destul de liniştit şi izolat, situat paralel cu calea ferată. În această zonă se află şi staţia de autobuz, locul unde a avut loc atacul asupra studentei de origine africană.

"În fiecare seară aici sunt beţivi care te deranjează şi care pun stăpînire pe staţie. E păcat pentru că strică reputaţia unei întregi naţiuni, inclusiv a oamenilor cinstiţi(...) Joi seara, luminile stradale erau stinse. În trecut, români beţi au încercat să spargă maşinile parcate în zonă" au precizat alţi tineri care locuiesc în apropiere de La Storta.




Italia - Românul acuzat de viol a atacat psihologul închisorii în care este reţinut

Românul Ioan Rus, originar din Tîrnăveni judeţul Mureş, a încercat să agreseze, joi seară, psihologul închisorii Regina Coeli din Roma, unde este deţinut după agresarea şi violarea unei studente, însă a fost împiedicat de gardieni, relatează cotidianul Corriere della Serra în ediţia electronică.

Ioan Rus, românul care a înjunghiat şi violat o studentă originară din Lesotho, a atacat, joi seară, şi medicul psiholog din cadrul închisorii Regina Coeli din Roma, a doua agresiune asupra unei femei în decursul a doar cîteva ore. Din fericire agresorul fost oprit la timp de gardienii penitenciarului, care l-au imobilizat şi închis în celula de izolare, acolo unde se află sub supraveghere zi şi noapte, precizează cotidianul italian.

Procurorii l-au acuzat de tentativă de omor, sechestrare de persoane şi viol şi încearcă să obţină o sumă de "probe zdrobitoare". Duminică, pe terenul din jurul gării La Storta, la o nouă cercetare, carabinierii au descoperit o batistă, pe care acuzatul a folosit-o pentru a şterge sîngele de pe cuţitul cu care a înjunghiat-o pe tînăra de origine africană. Analiza amprentelor de pe obiect va stabili, cel mai probabil, vinovăţia acestuia. Cel mai probabil, procurorul şef Ermilio Amelio va cere un proces rapid, ca şi în cazul unui alt român, Nicolae Mailat, acuzat de uciderea Giovannei Reggiani.

Ioan Rus, originar din Tîrnăveni, judeţul Mureş, se afla în Roma din ianuarie anul acesta. Fără a avea un domiciliu stabil, se refugiase într-o baracă în apropierea gării La Storta. În România fusese închis de trei ori pentru furt, dar este prima dată cînd utilizează o armă.

Între timp, au apărut şi cei "doi îngeri", după cum i-a numit tînăra de origine africană, care joi noapte treceau cu maşina prin zona şi, cînd au realizat ce se întîmplă, au anunţat carabinierii.

Cei doi italieni, un mecanic şi un tehnician IT, au vrut să o viziteze pe tînără dar medicii au decis să amîne vizita. "Treceam pe acolo cînd eu şi prietenul meu am văzut o femei în pantaloni şi sutien", povesteşte mecanicul. "Apoi am observat că braţul unui bărbat o împiedica să ţipe. Prima dată ne-a fost frică şi am ieşit din maşină (pentru a interveni), dar apoi am chemat carabinierii. Acum am vrea doar un surîs de la biata studentă. Nu suntem îngeri nici eroi, ne-am făcut doar datoria" a mai spus acesta.
  • Mediafax
×
Subiecte în articol: magazin berlusconi storta