x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Biblia, preferata publicului

Biblia, preferata publicului

08 Iun 2007   •   00:00

Cu ajutorul vănzărilor făcute de Amazon.com (cel mai mare magazin online din lume), cu o relativă marjă de eroare, s-a realizat topul celor mai văndute 10 cărţi din lume.

Cu ajutorul vănzărilor făcute de Amazon.com (cel mai mare magazin online din lume), cu o relativă marjă de eroare, s-a realizat topul celor mai văndute 10 cărţi din lume.

In fruntea clasamentului se estimează că ar fi Biblia, precum şi "Citate ale preşedintelui MaoTse Tung". Astfel că despre prima carte se aproximează o sumă a vănzărilor de aproape şase miliarde de copii, iar despre a doua de circa un miliard. Alte cărţi aflate in lista Amazon şi nu numai sunt "Abecedarul american", trilogia "Stăpănul inelelor" ale lui Tolkien, "Cronicile din Narnia" ale lui C.S. Lewis - toate cu vănzări de peste o sută de milioane de exemplare.

Â

Harry Potter, locul trei.Alte liste il consideră pe "Harry Potter" ca fiind ocupantul locului al treilea in top, cu 400 de milioane de volume văndute. De asemenea, sondaje care privesc cele mai citite cărţi din lume cuprind titluri cum ar fi "Cartea recordurilor",

"Enciclopedia lumii", "Codul lui Da Vinci", "Cititorii lui Mc Guffey", "Un mesaj către Garcia", "Cartea educaţiei bebeluşului şi copilului", "Valea păpuşilor" şi "Pe urmele Lui - Ce ar face Iisus?". Totuşi, din punctul de vedere al vănzărilor, unele dintre cărţile prezente in top lipsesc. De exemplu, două volume din "Martorii lui Iehova" s-au văndut in peste o sută de milioane de copii. Totodată, specialişti consideră că "Cei trei muschetari" ar putea figura in clasament, insă nu se ştie cu exactitate numărul cărţilor văndute. Alte volume de anvergură mai sunt "Pe aripile văntului", aflat pe locul 15, sau "Micul Prinţ" - şi in acest caz neputăndu-se da un număr exact al vănzărilor.

Mulţi numesc cartea "Harry Potter" "un fenomen", printre puţinele care se bucură de un astfel de privilegiu, aducăndu-i autoarei J.K. Rowling un venit colosal. Cu toate acestea, Biblia ocupă locul fruntaş, "Sfănta Scriptură" rămănănd cartea de căpătăi a creştinismului, tradusă in cele mai multe limbi şi dialecte, numărul acestora fiind de aproximativ 1.000.

×
Subiecte în articol: magazin