x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare pentru incitare la ură faţă de comunitatea musulmană

Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare pentru incitare la ură faţă de comunitatea musulmană

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 15.000 de euro pentru incitare la ură faţă de comunitatea musulmană, informează Mediafax.




Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot riscă două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 15.000 de euro pentru incitare la ură faţă de comunitatea musulmană, informează Mediafax. Cele două pedepse au fost cerute marţi, în faţa unui tribunal corecţional din Paris. În decembrie 2006, miticul star al cinematografiei franceze a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, în care se plîngea că animalele ucise de musulmani în timpul sărbătorii Aid el Kebir sunt îmbătate înainte de a fi înjunghiate. Scrisoarea a fost publicată în revista Info-Journal, distribuită simpatizanţilor Fundaţiei Brigitte Bardot. în scrisoare, actriţa spunea: "Ne-am săturat să fim duşi de nas de această populaţie care ne distruge, distruge ţara noastră, impunîndu-şi actele proprii". Remarcile au provocat indignarea mai multor asiociaţii anti-rasiste din Franţa, printre care se numără şi Liga Drepturilor Omului.
Bardot, în vîrstă de 73 de ani, nu a fost prezentă la audierea de marţi, din cauză că "îi este dificil să se deplaseze", fosta actriţă suferind de artroză la şold. Ea a adresat o scrisoare tribunalului în care a scris: "Sunt scîrbită din cauza hărţuirilor la care sunt supusă" din partea acestor asociaţii. "Voi tăcea doar atunci cînd vor înceta să îmbete animalele" supuse ritualului sacrificării, a adăugat actriţa, spunînd apoi că este "obosită şi plictisită". "şi eu sunt obosită şi plictisită", i-a răspuns procurorul, amintind de alte patru condamnări ale lui Brigitte Bardot pentru fapte similare, din 1997. Tribunalul va da verdictul pe 3 iunie. Bardot, care se consacră apărării drepturilor animalelor de peste 20 de ani, a fost condamnată, în 2004, la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru incitare la ură rasială în cartea sa "Un strigăt în tăcere".

×
Subiecte în articol: magazin bardot brigitte bardot