x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A supravieţuit 30 de ani închisă într-o debara! O poveste uluitoare din Brazilia

A supravieţuit 30 de ani închisă într-o debara! O poveste uluitoare din Brazilia

27 Ian 2013   •   11:41
A supravieţuit 30 de ani închisă într-o debara! O poveste uluitoare din Brazilia

Broasca ţestoasă Manuela a dispărut din casă în 1982 şi, deşi a fost căutată cu insistenţă, nu a mai fost văzută de atunci. Acum Manuela a fost găsită în viaţă, după 30 de ani pe care i-a petrecut închisă într-o debara.

Animalul a fost descoperit după moartea proprietarului, Leonel Almieda, în momentul în care copiii acestuia au început să arunce lucrurile vechi din casă. Almieda avea mania de a aduna aparate electrice şi a le aduce în casă, reparând tot ce putea şi aruncând restul într-o debara.

Manuela a fost găsită în timp ce toate aceste resturi de aparate electrice erau aruncate.

Lenita Almieda, fiica bărbatului care a decedat, şi-a amintit că broasca ţestoasă fusese cadoul ei, din copilărie. Copiii lui Almieda spun că numai tatăl lor intra în acea debara, pentru a arunca obiectele de nereparat. Altfel, uşa era mereu încuiată.

Veterinarul Jeferson Pires, care a examinat-o pe Manuela, spune că specia din care aceasta face parte poate rezista trei ani fără să mănânce nimic. Pires crede că ţestoasa s-a hrănit, totuşi, cu furnici sau gândaci, vreme de trei decenii şi a putut să lingă pereţii pe care se forma condens pentru a se hidrata. 

×
Subiecte în articol: broasca testoasa brazilia debara