x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bulgaria / Zeci de şcoli rămân închise din cauza gazului rusesc

Bulgaria / Zeci de şcoli rămân închise din cauza gazului rusesc

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Ian 2009   •   00:00

Cincizeci şi şapte de şcoli elementare şi licee din Bulgaria rămân închise vineri,informează Novinite. Ministerul de resort de peste Dunăre a luat decizia din cauza lipsei de alimentare cu gaze naturale a sistemului de încălzire, citează Agerpres.



Cele mai multe şcoli, 28, se află în capitala Sofia, alte 19 la Dobrici, în nord-estul ţării, 8 în districtul Sofia, iar două în oraşul Plevna, din nord. În schimb, la Burgas, pe litoralul Mării Negre, s-a reluat în cursul nopţii furnizarea de căldură prin sistemul central de termoficare, a anunţat Atanas Saikov, director în Ministerul bulgar al Economiei şi Energiei, citat de Focus.

Centralele de termoficare din toate oraşele funcţionează cu o cantitate minimă de gaze naturale şi pe păcură. Toate societăţile se conformează restricţiilor de consum decise miercuri de guvern, a precizat responsabilul bulgar. Bulgaria se confruntă cu o gravă criză energetică după sistarea livrărilor de gaz natural rusesc, în condiţiile în care acestea asigurau 92% din necesarul de consum. În urma măsurilor de reducere a consumului, a fost oprită alimentarea a 72 de mari companii industriale, în principal din sectorul chimic, pentru alte 153 de întreprinderi asigurându-se doar funcţionarea minimă.

×
Subiecte în articol: lumea